Gamen op 3DS tegen gewone DS is mogelijk

Gamers met een Nintendo 3DS kunnen tegen Nintendo DS-bezitters spelen. Wanneer gamers bijvoorbeeld Mario Kart DS spelen, kan een Nintendo DS, DSi, DS Lite, DSi XL en 3DS worden gebruikt. Dit geldt ook voor andere games met soortgelijke functies. Dat heeft de Amerikaanse afdeling van Nintendo gezegd tegen entertainmentwebsite IGN.

Zodra Mario Kart 3D voor de Nintendo 3DS op de markt komt, is deze enkel bedoeld voor de 3DS. Spelers met een normale DS kunnen de 3D-game dan ook niet spelen.

De Nintendo 3DS is een draagbare spelcomputer met een 3D-scherm. Oudere spellen voor de Nintendo DS zijn ook te spelen op de 3D-spelcomputer, maar deze beschikken niet over de mogelijkheid om een spel in 3D te ervaren.

Naast het bijzondere scherm heeft de 3DS diverse mogelijkheden om contact te leggen met andere spelcomputers. Zo kan er via een wifi-verbinding online gegamed worden en kunnen verschillende 3DS-spelsystemen ongemerkt contact met elkaar maken en data uitwisselen. Op die manier kan de speler bijvoorbeeld extra kledingstukken of een schatkaart 'vinden'.

Van de Nintendo DS zijn meer dan 120 miljoen exemplaren verkocht, terwijl de Nintendo 3DS nog op de markt moet komen. De 3D-spelcomputer ligt vanaf 25 maart in Nederlandse winkels.