Trulli: "Pirelli-banden niet in balans"

Team Lotus-coureur Jarno Trulli vindt dat de Pirelli-banden die dit seizoen in de Formule 1 gebruikt gaan worden niet in balans zijn. Vele rijders klagen over het feit dat het rubber niet lang genoeg mee gaat, maar dat is volgens de Italiaan niet het grootste probleem dat met ontwikkeling aangepakt moet worden.

"Naar mijn mening mist er iets in de ontwikkeling van de banden en dat is de balans. Het is momenteel het grootste probleem. Pirelli zegt dat dit is wat de FIA hen vroeg te doen, omdat de banden niet lang meegaan, maar dat is niet het probleem. Op het moment dat je nu naar buiten gaat geeft een nieuwe band onderstuur, maar na drie ronden gaat dit over in hevig overstuur," zei Trulli tegen Autosport.

De Italiaan is ook sceptisch over de werking van de verstelbare achtervleugel. "We gaan zeker meer inhaalacties zien dit jaar, maar zoveel als de mensen voorspellen? Ik wacht wel tot de eerste races om te kijken hoe het echt uit zal pakken. Ik kan er nog geen goede mening over vormen, omdat ik het nog niet onder raceomstandigheden getest heb. Daarom moeten we tot de eerste race wachten om te kijken of het een positief nieuw iets is of dat we er ook wel zonder konden."

Trulli vindt daarnaast nog dat de regels in de Formule 1 te veel veranderen. Dit zorgt voor hoge kosten die bij de kleine teams er in hakken. Belangrijker nog vindt de Italiaan dat de fans het allemaal niet meer bij kunnen benen. Zo is vorig jaar het bijtanken verboden en zijn voor dit jaar de F-duct en de dubbele diffuser verboden. Er voor teruggekomen zijn de beweegbare achtervleugel en het Kinetic Energy Recovery System. Verder zullen er door de Pirelli-banden weer meer pitstops zijn, iets wat het onderzicht niet ten goede zal komen.