McCoist volgt Smith op bij Rangers

Ally McCoist wordt de nieuwe coach van Glasgow Rangers. Het clubicoon vervangt Walter Smith aan het einde van het seizoen en tekent een contract voor één jaar. Dit meldt de Schotse topclub dinsdag op de website.

"Ally is voor alles een gepassioneerd Rangers-supporter die de club heeft gediend als speler en assistent-trainer", zegt directeur Martin Bain. "Hij heeft enorm bijgedragen aan de successen van de afgelopen vier jaar. Daarom denken we dat hij de juiste man is om Walter Smith op te volgen."

McCoist kwam in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw vijftien jaar op rij uit voor de Rangers. In die periode speelde hij 581 wedstrijden, waarin hij 355 keer wist te scoren. De afgelopen vier jaar werd hij als assistent-trainer van Smith klaargestoomd voor het grote werk. Kenny McDowall zal fungeren als zijn tweede man.

Smith gaat de geschiedenisboeken in als één van de meest succesvolle coaches uit de historie van de club. In twee periodes leidde hij de club naar negen landskampioenschappen, vijf nationale bekers en vijf League Cups. In 2008 bereikten de Schotten de finale van de UEFA Cup, waarin met 2-0 werd verloren van het Zenith Sint Petersburg van Dick Advocaat.