Jan Smit herstelt goed na operatie

Jan Smit herstelt voorspoedig van de operatie aan zijn stembanden. Vorige week werd er een poliep bij hem verwijderd. De 25-jarige zanger mocht sinds vorige week maandag een week niet praten. "Het is nooit fijn, maar de week ging snel voorbij", zegt zijn manager.

"Nu mag hij tien minuten per dag praten, daarna twintig, dan dertig minuten, enzovoort", legt zijn manager uit aan Novum Nieuws. Het zwijgen is Jan niet vreemd. Drie jaar geleden werd hij geopereerd aan groeven in zijn stembanden en moest hij maar liefst een halfjaar zijn mond houden.

De poliep werd bij toeval ontdekt tijdens een routinecontrole. Smit ging binnen een week onder het mes. "De operatie stelt in feite niet veel voor. Je stembanden zijn gevoelloos, dus in principe voel je geen pijn. Alleen het herstel is lastig", legt de woordvoerder uit.

Wanneer Jan weer mag optreden, bepaalt de KNO-arts. Het zal vermoedelijk nog twee tot drie maanden duren voordat de zanger het podium weer op kan. Tot die tijd krijgt Smit stemoefeningen van een logopedist. Op 5 juni zingt Smit in ieder geval weer met zijn collega's Nick & Simon en de 3JS tijdens Votown Allstars in Concert.


Jan Smit (Foto: Novum)