[Bundesliga] Uitslagen speelronde 20

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de twintigste speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen en stand en een linkje naar de overige statistieken.

Bayern derde na zege, Robben scoort

Bayern München is geklommen naar de derde plaats in de Bundesliga. Door een 3-1 uitzege bij Werder Bremen wipt de ploeg van trainer Louis van Gaal over Hannover 96 heen, dat vrijdag met 2-0 verloor bij Bayer Leverkusen. Arjen Robben was bij Bayern een van de doelpuntenmakers.

Ondanks de overwinning lijkt prolongatie van de landstitel er voor Bayern dit jaar niet in te zitten. Koploper Borussia Dortmund boekte uit bij Wolfsburg een kinderlijk eenvoudige 3-0 overwinning en houdt daardoor een voorsprong van elf punten op naaste belager Bayer Leverkusen. Bayern München heeft een achterstand van veertien punten.

Een halfuur voor tijd wees nog niets op een overwinning van Bayern. Kort na rust zette Per Mertesacker Werder Bremen zelfs op voorsprong, waarna het tot de 65e minuut duurde voordat Robben gelijk kon maken. Een kwartier voor tijd werd Mertesacker de schlemiel door een voorzet van Mario Gomez in eigen doel te werken.

Werder, dat eerder in de wedstrijd na een handsbal van Luiz Gustavo een zuivere strafschop was onthouden, kreeg in de slotfase ook nog een derde tegentreffer om de oren. Net na de 1-3 van Miroslav Klose raakte Werder ook doelman Tim Wiese nog kwijt door een rode kaart.

Borussia Mönchengladbach boekt zege

Borussia Mönchengladbach heeft zondag de vierde zege van het seizoen geboekt in de Bundesliga. De hekkensluiter hield aan het bezoek bij Eintracht Frankfurt drie punten over: 1-0. De Belg Igor De Camargo was matchwinner met zijn doelpunt zes minuten voor tijd.

Door de zege komt Borussia op gelijke hoogte met VfB Stuttgart, dat met 1-0 verloor van SC Freiburg. Borussia en Stuttgart hebben nu beide zestien punten. Freiburg is al zes duels ongeslagen en bezet de zesde plaats. Johannes Flum bezorgde de bezoekers in de 24e minuut de zege tegen Stuttgart.