[AO] Djokovic wil nu meer

Novak Djokovic pakte vandaag zijn tweede grandslamtitel. Nadat hij in 2008 in de finale van de Australian Open Jo-Wilfried Tsonga versloeg, was hij vandaag op hetzelfde toernooi te sterk voor Andy Murray. Djokovic, die vaak naast de hoofdprijzen moet grijpen door de aanwezigheid van Rafael Nadal en Roger Federer, hoopt nu op meer.

"Ik ben meer gefocust en toegewijd dan ooit," zei de Serviër op de persconferentie. "Ik wil het hier niet laten stoppen, zeker nu ik het gevoel heb dat ik een goede manier van spelen heb voor elke ondergrond."

"Natuurlijk zijn Nadal en Federer nog de beste spelers ter wereld. Ik ben wel blij dat er meer nieuwe spelers komen in de laatste fase van de grandslamtoernooien," vervolgde Djokovic die sinds de zomer van 2010 steeds beter is gaan spelen. Daar heeft de 23-jarige wel een verklaring voor.

"Ik voel dat ik meer ervaring heb op de baan. Zowel op fysiek als op het mentale vlak ben ik gegroeid. Het wordt makkelijker om op bepaalde momenten te reageren en ik weet hoe ik moet spelen op een groot podium. Dit was de best mogelijke start van het seizoen."