Preud'homme: "Ruíz gaf een nieuw elan"

Feyenoord kwam tegen landskampioen FC Twente op voorsprong, maar dankzij invaller Bryan Ruíz keerde het tij in Enschede (2-1). "We hadden nog een wapen achter de hand", aldus FC Twente-coach Michel Preud'homme tijdens de persconferentie.

De voormalige doelman geeft met deze opmerking aan dat Ruíz als invaller een onschatbare waarde vertegenwoordigde. Een klein kwartier voor het einde kwamen de Tukkers gelijke hoogte dankzij Wout Brama, Ruiz maakte het karwei echter af.

"Het was hem niet aan te zien dat hij meer dan twee maanden niet meer in actie is gekomen. Hij gaf een nieuw elan en vertrouwen. Met Bryan keerde het geloof terug bij ons én het publiek", zo voegde de Belgische oefenmeester eraan toe. De Costaricaan moest wegens een knieblessure voor langere tijd revalideren.

Alhoewel Twente pas in de slotfase de overwinning wist af te dwingen, is Preud'homme van mening dat zijn ploeg de terechte winnaar is. "Toch wel verdiend. Feyenoord speelde goed en had een sterke organisatie staan. Wij hebben echter het spel gemaakt. Daarvoor zijn we beloond."