Juventus meldt zich voor Drenthe

Juventus heeft zich bij Hércules Alicante gemeld voor Royston Drenthe. De club uit Turijn wil de Nederlander voor de rest van het seizoen huren, met optie tot koop.

Drenthe ligt al een tijdje in de clinch met zijn werkgever. De speler van Real Madrid komt sinds vorige zomer op huurbasis uit voor de Spaanse promovendus, en heeft na een goede start nu enkele problemen bij de club. Juventus wil Drenthe verlossen.

Drenthe heeft het bestuur van Hércules inmiddels gevraagd met Juventus te gaan onderhandelen. Officieel staat Drenthe onder contract bij Real Madrid en ook die club zou dus inspraak moeten hebben in een mogelijke transfer van de ex-Feyenoorder.

Bij Hércules houden ze voorlopig hun poot stijf en weigeren ze hem tussentijds af te staan. Namens Drenthe zal zaakwaarnemer Sigi Lens zijn uiterste best doen de club vandaag of morgen alsnog op andere gedachten te brengen.

Drenthe leefde enkele weken geleden in onmin met zijn werkgever omdat de middenvelder al maanden geen salaris had ontvangen. Ongeveer twee weken bleef Drenthe weg van de training om op die manier zijn onvrede te uiten.