[FA Cup] Everton en Chelsea moeten op herhaling

Chelsea moet overuren maken in de FA Cup. De bekerhouder kwam vanmiddag bij Everton goed weg met een gelijkspel (1-1). The Toffees leken op weg naar een stunt, maar Salomon Kalou bezorgde de Londenaren een extra mogelijkheid om zich te plaatsen voor de vijfde ronde van de FA Cup.

Met Heitinga begon Everton sterk in eigen huis, maar echte grote kansen bleven uit. Chelsea knokte zich na de openingsfase in de wedstrijd. Doelmannen Tim Howard (Everton) en Petr Cech (Chelsea) moesten enkele malen ingrijpen, maar de doelpunten bleven aanvankelijk uit.

Na de pauze schakelde Everton een tandje bij. The Toffees leken op voorsprong te komen in eigen huis. Saha volleerde een voorzet van Jack Rodwell op acrobatische wijze op doel, maar middenvelder Ramires redde Chelsea door de bal voor de lijn te passeren. De grote kans bleek een waarschuwing voor The Blues, dat kort daarna alsnog op achterstand kwam.

John Terry werd bij een corner in de lucht geklopt door Saha, die van een meter of zes Cech kansloos liet met zijn kopbal. Een kwartier voor tijd leek Everton zich te verzekeren van de volgende ronde van de FA Cup. Een voorzet van Leighton Baines werd goed ingekopt door Seamus Coleman, maar Cech voorkwam een grotere achterstand. Chelsea zette direct aan.

Carlo Ancelotti bracht oud-Feyenoorder Salomon Kalou binnen de lijnen, die vijf minuten na zijn invalbeurt de gelijkmaker scoorde met een geplaatst schot. In slotfase gingen beide ploegen nog op zoek naar de zege, maar de replay bleek onafwendbaar (1-1). Bij Chelsea bleef Jeffrey Bruma het gehele duel op de bank.