Pedersen: "Vitesse is Manchester City in het klein"

Vitesse staat naar eigen zeggen voor een mooie toekomst, de huidige vijftiende plaats doet echter anders vermoeden. Vitesse-spits Marcus Pedersen beseft dat de ambitieuze club van Merab Jordania de torenhoge verwachtingen nog niet kan waarmaken.

"Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen sceptisch zijn, en er een beetje om lachen hoe het nu met ons gaat. Het vraagt veel tijd om zomaar bij de eerste drie, vier te kunnen spelen", zegt Pedersen tegen Voetbal International.

De Noor blijft echt vastberaden. "Ik heb gehoord dat Vitesse altijd veel financiële problemen heeft gekend; dan is dit natuurlijk de wereld op z'n kop. Toch denk ik dat het mogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. Tegen Willem II hebben we een wanprestatie neergezet, maar op het trainingskamp in Turkije voelde ik dat er binnen de ploeg iets begon te groeien."

"De echte chemie tussen de spelers moet nog ontstaan, maar de balans wordt beter. We zitten midden in een proces. Dat vergt tijd en geduld. De trainers zijn vervangen, spelers worden doorgeselecteerd en binnenkort beginnen ze met de bouw van een fantastisch trainingscentrum. Vitesse wordt de komende jaren een heel mooie club om voor te spelen."

"Al zal ik pas echt tevreden zijn als ik topscorer van de Eredivisie ben. In mijn ogen is Vitesse Manchester City in het klein. Misschien vindt Nederland ons niet zo sympathiek, maar daar heb ik me nooit druk over gemaakt. Met vriendelijk zijn win je geen prijzen. Het klinkt allemaal heel mooi, spelen zoals als Barcelona, maat je moet daar wel de spelers voor hebben."

"Er wordt gewerkt met heel veel lopende mensen, in plaats van met een duidelijke structuur in de aanval. 4-3-3, met echte vleugels, dat vind ik ideaal. Nu verspil ik noodgedwongen veel energie aan lopen. Natuurlijk, als je over David Villa en Lionel Messi beschikt, is dit systeem prachtig. Maar zo ver zijn wij nog lang niet"
, besluit de zomeraanwinst van de Arnhemmers.