[DFB Pokal] Uitslagen kwartfinales

Vanavond werden er drie wedstrijden in de DFB Pokal afgewerkt. 1899 Hoffenheim met aanwinst Ryan Babel in de basis verloor van Energie Cottbus terwijl 1. FC Kaiserslautern werd uitgeschakeld door tweededivisionist MSV Duisburg. Bayern München had weinig moeite met Alemannia Aachen.

Energie Cottbus - 1899 Hoffenheim

Ryan Babel is zonder succes begonnen aan zijn dienstverband bij Hoffenheim 1899. De Oranje-international, die overkwam van Liverpool, verloor zijn debuutwedstrijd tegen Energie Cottbus. Jules Reimerink was met een assist bij het enige doelpunt van de wedstrijd goud waard (1-0).

Babel begon in de basis, Edson Braafheid ontbrak bij Hoffenheim. De verdediger werd woensdag definitief vastgelegd door de Duitse middenmoter, die zich verslikte in de tegenstander uit de Tweede Bundesliga. Babel kan de uitschakeling niet voorkomen. Met een afstandschot was hij nog dichtbij een treffer, maar de oud-Ajacied zag zijn schot net naast gaan.

Energie Cottbus hield goed stand in eigen huis en besliste het duel nadat Babel een goede kans om zeep hielp. Voormalig FC Twente-speler Reimerink forceerde de beslissing. De aanvaller stelde ploeggenoot Shao Jiayi in staat om te scoren, waardoor Hoffenheim is uitgeschakeld in de Duitse beker.

MSV Duisburg - 1. FC Kaiserslautern

Tweede Bundesliga-club MSV Duisburg zorgde voor een stunt door 1. FC Kaiserslautern uit te schakelen. Branimir Bajic en Goran Sukalo bepaalden de eindstand op 2-0. Bajic opende tien minuten voor rust de score en Sukalo gooide een kwartier na de pauze de wedstrijd op slot.

Alemannia Aachen - Bayern München

Bayern München had weinig moeite met Alemannia Aachen. FC Hollywood maakte korte metten met de ploeg uit Aachen en won met 4-0. Mario Gomez opende na 26 minuten spelen de score, meteen ook de enige treffer voor rust.

Na rust was er een stuk meer te beleven. Thomas Müller scoorde tweemaal binnen vijf minuten, waarna er nog tien minuten te spelen was. Daarin bepaalde de ingevallen Arjen Robben twee minuten voor tijd de eindstand op 4-0.