FIFA: "Doellijntechnologie mogelijk invoeren"

FIFA-president Sepp Blatter acht het goed mogelijk dat in het voetbal de doellijntechnologie ingevoerd zal gaan worden. In het verleden was de Zwitser nog fel gekant tegen het invoeren van hulpmiddelen.

"De afgelopen tijd testten we zeventien verschillende systemen. Vier of vijf daarvan worden in maart ter sprake gebracht tijdens een vergadering van de internationale spelregelcommissie," zei Blatter tegen CNN. "Als een van de systemen accuraat, snel en niet te gecompliceerd is, denk ik dat doellijntechnologie kan worden ingevoerd."

In de afgelopen jaren is de roep om het invoeren van extra hulpmiddelen voor de arbiters luider geworden. Tijdens de tweede ronde van het wereldkampioenschap voetbal zagen de leidsmannen een glaszuiver doelpunt van Frank Lampard in de wedstrijd Engeland - Duitsland over het hoofd. De bal stuiterde via de lat achter de lijn en terug het veld in.

De Europese voetbalbond UEFA wil voorlopig nog niet aan de technologische hulpmiddelen en zet nu in op extra arbiters. "Voorzitter Michel Platini vreest dat de invoering van doellijntechnologie een sneeuwbaleffect teweeg brengt, dat we bijvoorbeeld ook in buitenspelsituaties de hulp van techniek inroepen. Dat is niet het geval, we bestuderen alleen doellijntechnologie," zei Blatter.