Van Veldhoven: "PSV kan de borst natmaken"

Roda JC neemt het vanavond op tegen PSV in de strijd om de beker. Trainer Harm van Veldhoven is trots op de ontwikkeling die Roda heeft doorgemaakt.

"Als ik terugkijk, kan ik alleen maar tot de conclusie komen dat we een fantastisch 2010 achter de rug hebben. Ik ben dan ook trots op de ontwikkeling die de groep heeft doorgemaakt", zegt de trainer op de clubwebsite.

Van Veldhoven merkt dat het respect voor Roda is toegenomen en dat de ploeg niet langer als verrassing wordt gezien. "Met de huidige zesde plaats op de ranglijst voldoen we aan dat beeld. We staan zelfs dicht in de buurt van ploegen als AZ en SC Heerenveen die ten opzichte van ons een dubbele begroting hebben."

De trainer kijkt naar zijn visie op het duel met PSV, de ploeg die zondag ook al de tegenstander was in de competitie. "Als we een ronde verder willen komen dan zullen we PSV, in tegenstelling tot afgelopen zondag, negentig minuten lang pijn moeten doen. We staan er in de competitie mooi voor, maar in het bekertoernooi willen we heel graag overwinteren. Daarom kan PSV de borst nat maken."