Napoli in blessuretijd langs Palermo

Napoli heeft in een rechtstreeks duel met Palermo drie punten binnengehaald In Napels leek de wedstrijd in de subtop van de Serie A uit te draaien op een bloedeloos gelijkspel, maar Christian Maggio besliste anders: 1-0.

De zege van de nummer vier op de nummer vijf van de ranglijst komt uitermate gelegen voor Napoli. Door de drie punten komt Napoli op gelijke hoogte met Palermo. De Sicilianen bezetten na de nederlaag nog altijd de vijfde plaats, maar de achterstand op de bovenste plekken is groter geworden.

In de eerste helft had Napoli, vorige week donderdag nog tegenstander van FC Utrecht in het kader van de Europa League (3-3), het initiatief. De grootste kansen waren echter voor Palermo, dat via Fabrizio Miccoli op voorsprong had kunnen komen. De aanvaller krulde echter nét naast.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Palermo deelden de lakens uit, maar verzuimde kansen te creëren. Napoli keek de kat uit de boom en liet de Sicilianen komen. Ezequiel Lavezzi had in de tweede helft de beslissing op zijn schoen, maar de Argentijnse aanvaller stuitte op de uitstekend keepende Salvatore Sirigu. Een beslissing leek er niet meer te komen, maar Christian Maggio kroonde zich tot matchwinnaar in de 95ste minuut.