Uitslag Schalke 04 -Bayern München

Schalke 04 heeft vanavond een fraaie 2-0 zege behaald op Bayern München. De thuisclub trok het duel na rust naar zich toe.

Bayern München, met Mark van Bommel in de basis, had in de eerste helft de beste scoringskansen. Bastian Schweinsteiger was vlak voor de pauze het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot verdween via Klaas-Jan Huntelaar op de kruising. Daarvoor hield Manuel Neuer de thuisclub op de been met enkele fraaie reddingen.

De tweede helft was een kwartier oud toen Schalke de score opende. Raúl omspeelde doelman Butt, maar zijn inzet werd geblokkeerd. De bal viel echter voor de voeten van Jurado, die via de binnenkant van de paal binnenschoot. Amper tien minuten later tekende Benedikt Höwedes voor de 2-0.

Mario Gomez miste vervolgens nog een grote kans voor Bayern, dat daardoor in Gelsenkirchen tegen de vierde nederlaag van het seizoen aanliep. De ploeg van Louis van Gaal blijft zevende. Schalke 04 krijgt door de driepunter meer aansluiting met de subtop, maar blijft wel vijftiende staan.