Bekritiseerde D'Hooghe: "Wel op Lage Landen gestemd"

Michel D'Hooghe heeft met klem tegengesproken dat hij het WK-bid van Nederland en België donderdag in Zürich niet heeft gesteund. Belgische media berichtten zaterdag dat het Belgische lid van het uivoerend comité van de FIFA niet op het bid van de Lage Landen heeft gestemd.

Volgens D'Hooghe is dat niet waar. "Ik heb de Belgisch-Nederlandse kandidatuur gesteund van a tot z. Laat dus duidelijk zijn: ik heb voor het WK van 2018 twee keer voor België en Nederland gestemd", zegt hij tegen de Belgische televisiezender Sporza.

Volgens de 64-jarige Belg heeft een journalist zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd. D'Hooghe had gezegd bij het WK van 2022 wel geluisterd te hebben 'naar zijn hart en geweten'. Voor dat eindtoernooi waren Nederland en België echter niet in de race.

Het WK-bid van Nederland en België kreeg donderdag in de tweede stemronde slechts twee stemmen. Rusland stak met dertien stemmen met kop en schouders boven de rest uit en kreeg het WK van 2018 voor het eerst in de geschiedenis toegewezen. In de eerste stemronde viel Engeland af. Het WK van 2022 ging naar Qatar.