Bouw Glazen Huis in Eindhoven begonnen

3FM is vrijdagochtend op de Markt in Eindhoven begonnen met de bouw van het Glazen Huis voor de zevende editie van de actie Serious Request. Op de Markt komt behalve het huis ook een podium te staan. Ook andere pleinen in Eindhoven worden ingericht voor acties en evenementen.

Op zaterdag 18 december laten de 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zich voor zes dagen opsluiten in het huis. Ze maken continu radio en televisie zonder te eten en proberen samen met het Rode Kruis zo veel mogelijk geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika.

De slotact op 24 december staat gepland op het 18 Septemberplein in Eindhoven waar 3FM meer mensen kan ontvangen. Daar treden dan onder meer Marco Borsato, Guus Meeuwis, Alain Clark en Ilse DeLange op.

De horeca in Eindhoven krijgt gedurende de actie ruimere openingstijden. Café's aan de Markt mogen elke dag tot 4.00 uur in de ochtend openblijven. Na 4.00 uur blijven nog twee kroegen open, maar die mogen dan geen alcohol meer schenken. De laatste Serious Request van 3FM vorig jaar in Groningen leverde 7 miljoen euro op.