Uitslagen Spanje speelronde 12

Afgelopen weekeinde werd in Spanje de twaalfde speelronde afgewerkt van de Primera División. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken van de Spaanse voetbalcompetitie.

Klinkende zeges voor FC Barcelona en Real Madrid

FC Barcelona en Real Madrid hebben afgelopen weekend, in aanloop naar El Clasico, een prima resultaat geboekt. De ploeg uit Catalonië verpulverde dit weekend UD Almeria. Na negentig minuten voetbal stond er 8-0 op het scorebord. Lionel Messi (3) en Bojan Krkic (2) waren het meest productief, waar ook Andres Iniesta en Pedro een duit in het zakje deden. Bovendien schoot Santi Acasiete Ariadela de bal in de eerste helft achter zijn eigen doelman.

Ook Real Madrid deed goede zaken in aanloop naar de kraker tegen FC Barcelona. De Madrilenen scoorden weliswaar minder vaak dan hun directe concurrent, maar vonden uiteindelijk nog vijf keer het net. Atletic de Bilbao werd uiteindelijk met 5-1 verslagen.

Bij De Koninklijke was Cristiano Ronaldo de grote man door drie keer te scoren. Daarnaast waren ook Gonzalo Higuaín en Sergio Ramos trefzeker. Fernando Llorente deed in het eerste bedrijf nog wel wat terug voor de bezoekers, maar dat mocht helaas niet baten.

Sevilla FC blijft met lege handen achter

Sevilla FC is er dit weekend niet in geslaagd om de volle buit tegen Real Mallorca te pakken. In blessuretijd maakten de bezoekers namelijk de winnende goal, nadat de Andalusiërs enkele minuten eerder nog op gelijke hoogte kwamen.

Real Mallorca kwam na 35 minuten wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Michael Pereira. Het duurde erg lang, voordat Sevilla FC wat terug kon doen. Uiteindelijk konden de supporters van de thuisploeg konden in de 88e minuut alsnog juichen, maar het feest was van korte duur. Pierre Webo bezorgde de bezoekers de zege door enkele minuten later te scoren.