Vergeer wint NEC Weelchair Tennis Masters

Esther Vergeer heeft vandaag in Amsterdam voor de dertiende keer op rij de NEC Wheelchair Tennis Masters. De rolstoeltennister, die in haar vak oppermachtig is, won tevens haar 401e partij op rij.

De 29-jarige Vergeer, al jarenlang de nummer één van de wereld in het rolstoeltennis, won in de finale eenvoudig met 6-1 en 6-2 van haar opponente Daniela Di Toro. De Australische was in 2003 de laatste tennister die Vergeer wist te verslaan in het enkelspel.

Na afloop had Di Toro groot respect voor de onverslaanbare Vergeer: "Ze is één van de grootste atleten in welke sport dan ook. Het was een eer om de baan met haar te mogen delen."

In een Nederlands onderonsje won Jiske Griffioen de strijd om de derde plaats. Ze wist Sharon Walraven in twee sets te verslaan: 7-5 en 6-2.

In het mannentoernooi won Stefan Olsson voor de tweede maal in drie jaar tijd het toernooi. Hij versloeg in de finale Stephane Houdet in twee sets: 6-4 en 7-5. Olsson was in 2008 met een leeftijd van 21 jaar de jongste kampioen ooit.

In de strijd om de derde plaats verloor onze landgenoot Maikel Scheffers in twee sets van de Japanner Shingo Kunieda: 7-6 en 6-0. Scheffers won het toernooi overigens vorig jaar.