Uitslagen Duitsland speelronde 13

Na het interlandgeweld van afgelopen week werd er in het weekend gewoon weer een competitieronde gespeeld. In de Duitse Bundesliga werd de dertiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Hannover 96 stoomt richting top

Hannover 96 is bezig aan een goede reeks. Vorige week wist de ploeg al knap met 0-1 van FSV Mainz 05, lange tijd koploper van de Bundesliga, te winnen. Ditmaal werd er op knappe wijze met 3-2 van Hamburger SV gewonnen.

Na een half uur spelen opende Stindl de score voor Hannover 96, maar kort voor rust bracht Son zijn ploeg Hamburger SV weer op gelijke hoogte. Diezelfde Son schoot zijn ploeg tien minuten na rust zelfs op voorsprong. Lang kon de ploeg, zonder de geblesseerde Joris Mathijsen, niet van de voorsprong genieten. Nadat aan de kant van HSV spits Ruud van Nistelrooy was ingevallen kwam Hannover dankzij een treffer van Schulz weer op 2-2. In de laatste minuut wist Hanke zelfs voor de 3-2 te zorgen. Door dit resultaat steeg Hannover naar een erg knappe vierde plaats.

Schalke 04 deklasseert Werder Bremen

Schalke 04 boekte afgelopen weekend sinds lange tijd weer een aansprekend resultaat. Op eigen veld werd Werder Bremen met 4-0 verslagen. Gevierde man aan de kant van Schalke was de Spanjaar Raúl. Hij was driemaal trefzeker. Klaas-Jan Huntelaar speelde de gehele wedstrijd mee, maar was ditmaal niet trefzeker voor de ploeg van trainer Felix Magath.

Halverwege de eerste helft opende verdediger Metzelder voor Schalke de score tegen het zwakke Werder Bremen. Op slag van rust verdubbelde Raúl de score en hij besliste daarmee al meteen de wedstrijd. Waren er nog twijfels dat Werder terug zou komen in de wedstrijd, dan was deze hoop na de 56e minuut zeker verdwenen. Raúl scoorde zijn tweede treffer van de wedstrijd en een kwartier later wist de Spanjaard zelfs zijn derde doelpunt te scoren. In de slotfase kreeg Werder-speler Bargfrede zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en zodoende eindigde de ploeg uit Bremen de wedstrijd met tien man. Schalke steeg een plekje in de ranglijst, terwijl Werder steeds verder wegzakt.