Wenger 'sprakeloos' na zeldzame nederlaag tegen Spurs

Arsène Wenger verloor gisteren voor het eerst in zijn carrière op eigen terrein van Tottenham Hotspur. De Fransman wist dan ook niet wat hij moest zeggen.

"Ik ben sprakeloos", begon Wenger de persconferentie na de 2-3 nederlaag van Arsenal. The Gunners stonden na drie kwartier nog met 2-0 voor. "Het is voor mij een mysterie hoe we op zo'n manier kunnen verliezen. Als je naar de cijfers en statistieken kijkt, is het moeilijk te begrijpen hoe we dit duel hebben kunnen verliezen."

Het spel van Arsenal was volgens de manager niet zo slecht. "We speelden zoals iedereen verwachtte, maar we konden niet negentig minuten gefocust zijn. Sommige spelers verloren hun concentratie, waardoor er standaardfouten werden gemaakt. Bovendien hadden we ook een beetje pech", gaat Wenger verder.

"We hebben verloren en kunnen dat vooral onszelf verwijten. We hadden goede kansen om een beslissende derde goal te maken, maar de Spurs bleven gevaarlijk via counters. Drie thuisnederlagen is drie teveel." Arsenal verloor eerder dit seizoen al op eigen terrein van West Bromwich Albion en Newcastle United.