Benneteau niet in Davis Cup-finale

Tennisser Julien Benneteau kan niet meedoen aan de Davis Cup-finale. De Fransman, die nog hoopte op een plaats in het dubbelspel, is niet op tijd hersteld van een polsblessure. Dat meldde hij vandaag. De afzegging van Benneteau lijkt goed nieuws voor Arnaud Clément. De veteraan zou samen met Michaël Llodra in de dubbel aan kunnen treden.

Voor het enkelspel lijkt Gaël Monfils een zekerheidje. Hij toonde vorige week zijn vorm nog bij het Masters toernooi in Parijs waar hij de finale haalde en Roger Federer versloeg. Llodra reikte daar tot de halve eindstrijd en strijdt met Richard Gasquet om de andere plaats in het enkelspel. Jo-Wilfried Tsonga heeft een knieblessure.

De Franse Davis Cup-captain Guy Forget maakt dinsdag bekend welke spelers Frankrijk zullen vertegenwoordigen tijdens de finale. Van 3 tot en met 5 december moeten de Fransen op bezoek bij Servië in Belgrado. Voor het gastland is het de eerste finale. Frankrijk won het landentoernooi al negen keer en verloor vijf keer in de finale. De laatste Franse zege dateert uit 2001.