"Spelers Barça en Real respecteren elkaar"

Aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona treffer elkaar op 28 november in Madrid. David Villa verwacht een 'warm' welkom voor Barça.

"Toen ik voor Valencia speelde, zag ik altijd dat spelers van Barça en Real goed met elkaar overweg konden", zei Villa in gesprek met Four-Four-Two. "Ik verwach niet dat Xavi of Carles Puyol ooit voor Real Madrid gaat spelen. Hetzelfde geldt voor Casillas. Hij zal nooit naar Barcelona komen, maar ze respecteren elkaar wel."

"Het wordt een zware wedstrijd. Sergio Ramos en Xabi Alonso hebben mij vaak genoeg getackled in mijn tijd bij Valencia. Het wordt tijd dat zij iets het iets rustiger aan doen", vervolgt Villa, complimenten heeft voor Real-trainer José Mourinho. "Hij is een geweldige trainer, die normaal gesproken veel prijzen wint. Chelsea was in zijn tijd de sterkste tegenstander waar ik ooit tegen gespeeld heb", verklaart de spits van Barça.

"Chelsea was toen vooral fysiek sterk en een gedisciplineerd spelend elftal. We weten dat hij met Real de landstitel en de Champions League wil veroveren. Maar wij zijn ervan overtuigd dat we een beter team hebben. Ik geloof in de derde landstitel op rij", besluit Villa. Real treft dit weekeinde Atlético Madrid. Barcelona gaat op bezoek bij Getafe.