Sneijder speelt 'nooit meer' voor Real

Wesley Sneijder sluit uit dat hij in de toekomst ooit weer voor Real Madrid uitkomt. "Ik zal nooit meer spelen voor Real. Ik wil niet terugkeren naar een club die me zo slecht behandeld heeft", zegt de 26-jarige middenvelder van Inter tegen de Franse sportkrant L'Équipe. Sneijder speelde twee seizoenen in de Spaanse hoofdstad, waarna José Mourinho hem vorig jaar zomer naar Milaan haalde.

De afgelopen maanden werden de geruchten steeds sterker dat de nieuwe Real-trainer Mourinho hem terug naar Madrid wilde halen. Sneijder tekende vorige week echter een nieuw vijfjarig contract en verbond daarmee zijn toekomst aan Inter.

Wel geeft Sneijder heel veel respect te hebben voor de Portugese trainer, onder wie hij het beste voetbal uit zijn loopbaan speelde. "Het succes van Inter behoort toe tot Mourinho. Zijn aandeel in de treble was enorm. Een jaar met Mourinho is tien keer zoveel waard als tien seizoenen met iemand anders."

Sneijder won vorig seizoen het landskampioenschap, de nationale beker en de Champions League. "Geweldig. Het was het beste seizoen uit mijn carrière. En het kan nog mooier worden", doelt Sneijder op het WK voor clubteams in de Verenigde Arabische Emiraten, waar Inter begin december aan meedoet.