Horner: "Uitspraken Berger zijn belachelijk"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner vindt het belachelijk dat Gerhard Berger Mark Webber beschuldigt van het opzettelijk uitschaklen van een andere coureur in Zuid-Korea. De Australiër crashte in de achttiende ronde na een fout in de muur en kwam terug de baan op. Hierbij raakte hij Mercedes-coureur Nico Rosberg die hierna ook uit kon stappen.

Volgens Berger reed Webber met opzet weer het asfalt op om zo een titelrivaal uit te kunnen schakelen. "De meningen worden altijd gevormd zonder de feiten. Laat ik heel duidelijk zijn: Mark heeft nooit de bedoeling gehad om een andere coureur uit de race te rijden en het is belachelijk om zoiets te suggereren," zei Horner tegen Telegraph Sport.

"Nadat Mark de muur raakte, was duidelijk te zien dat zijn auto beschadigd was. Echter, het natuurlijke instinct van een coureur zegt hem door te gaan. Niet opgeven. Zoals elke andere coureur maakte Mark de vlugge beslissing om door te rijden en het is absurd om te zeggen dat hij iemand wilde elimineren," ging Horner verder. "Mark heeft de schuld op zich genomen en dat verdient al de nodige krediet."