'SBS in paniek'

Fons van Westerloo heeft zich in de Telegraaf kritisch uitgelaten over SBS. "Succes is niet altijd blijvend. Tegenslag mag echter niet tot paniek leiden en alles wijst erop dat SBS aan panikeren is. In hoog tempo programma's zeer vroegtijdig stoppen en verschuiven is daar een teken van", aldus de voormalig directeur van RTL en SBS, en tegenwoordig voorzitter van Omroep WNL.

Van Westerloo reageert hiermee onder andere op de dramatisch slechte kijkcijfers van de laatste tijd. Zo haalde de SBS-zenders afgelopen vrijdag een marktaandeel van maar 13 procent. Van Westerloo: "September 2010 werd door SBS afgesloten met een marktaandeel van 23,9 procent, nog onder dat van het gemiddelde van 2003. RTL zit zwaar in de lift met een marktaandeel van maar liefst 35,5 procent in de afgelopen maand."

De televisiemaker hoopt echter wel op betere tijden voor SBS: "Ik gun SBS uiteraard alle goeds. De reclamemarkt voor tv-spots is op dit moment booming dus kan SBS het zakelijk wel even uitzitten. Ik zou van die tijd gebruik maken om maar eens met John de Mol te praten, die met zijn Talpa graag aan iedereen levert."


Voormalig RTL- en SBS-directeur Fons van Westerloo: SBS in paniek