Robinho: "Ik ben een speciale voetballer, een ster"

Robinho heeft grote spijt van zijn jaren in dienst van Manchester City. De aanvaller verruilde onlangs de Engelse club voor AC Milan en laat in niet mis te verstane woorden weten dolblij te zijn The Citizens achter zich te hebben gelaten.

Milan betaalde ruim 20 miljoen euro voor de diensten van Robinho, die vorig jaar in de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Santos speelde. De Braziliaan is niet te spreken over de werkwijze van zowel Roberto Mancini als zijn voorganger Mark Hughes. "Beide trainers begrepen met niet", aldus Robinho tegen The People. "Het contact tussen de spelers en de clubleiding was allesbehalve goed. City leek wel een kantoor."

"Ik ben een Braziliaan en ik kan niet op de toppen van mijn kunnen presteren als ik niet gelukkig ben. Ik ben een speciale voetballer", vervolgt Robinho, die wel met plezier terugkijkt op zijn periode bij Real Madrid. "Wellicht had ik Real nooit moeten verlaten. Eigenlijk wilde ik twee jaar geleden naar Chelsea, maar de clubs beslissen. Zij bepalen waar ik naartoe ga."

"Bij mijn komst werd me verteld dat City binnen afzienbare tijd een gooi naar de landstitel kan doen", bezigt de aanvaller. "Nu we enkele jaren verder zijn is er echter niets veranderd. Het is een hel om in Manchester te leven. Erg moeilijk voor een jonge Braziliaan." Robinho wil echter vooruitkijken. "Ik ben een ster. Weliswaar heb ik dat niet laten zien in Engeland, maar nu hoop ik succesvol te zijn in Italië."