Kwakman: "Elke seconde energie in Leonardo is een seconde teveel"

Kees Kwakman, die onlangs van NAC overstapte naar het Duitse FC Augsburg, heeft Leonardo van repliek gediend. Beide spelers lagen elkaar niet goed bij NAC en dit heeft Leonardo duidelijk laten weten. Op zijn beurt spuwt Kwakman zijn gal over de Braziliaan, die zich bij NAC niet als een prettige collega zou hebben gedragen.

Leonardo beweerde dat Kwakman via de media zijn ontevredenheid over hem heeft geuit en niet tegen hem zelf. Ook denkt de vleugelspeler dat Kwakman het bij Ajax of Feyenoord niet verder zou schoppen dan ballenjongen.

"Eigenlijk zou ik niet eens moeten reageren op dit hele verhaal, maar er staan natuurlijk een paar onwaarheden in. Ten eerste heb ik wel degelijk tegen hem gezegd wat ik van hem vond. Voor een oefenpotje in de kleedkamer werd meneer namelijk boos, omdat ik zijn shirtje een plekje verder hing in verband met ruimtegebrek. Dat mocht niet en wie dacht ik wel niet wie ik was. Ik vertelde hem toen dat hij zich normaal moest gedragen en niets meer was dan wij omdat hij misschien bij Ajax en Feyenoord had gespeeld", aldus Kwakman tegenover Voetbal International.

"Hij begint over vorig jaar te praten? We kunnen de statistieken er wel even bijpakken, hoor. Dan kunnen we zien hoe vaak Leonardo heeft getraind, gespeeld en gescoord heeft. En we kunnen ook even kijken wie er meer waarde heeft gehad voor NAC."

"Leo heeft wel een keer gelijk in zijn verhaal. Ik ben geen topper en ik zal inderdaad nooit voor Ajax spelen, maar gelukkig weet ik dat van mezelf en en probeer ik er wel alles aan te doen om een betere speler te worden. Dat is bovendien nog altijd beter dan jezelf te gedragen alsof je Onze Lieve Heer bent", zo vervolgt Kwakman.

"John Karelse heeft eigenlijk wel gelijk: elke seconde energie die je in hem steekt, is een seconde teveel, dus laten we er maar over ophouden. Ik wens alle andere spelers van NAC en alle andere supporters oprecht een supergoed seizoen toe en ik ben er heel trots op dat ik daar heb mogen spelen", zo besluit de 27-jarige speler.