Topklasse opent met remise FC Oss en De Treffers

De Topklasse is gisteren officieel begonnen. Het uit de Jupiler League gedegradeerde FC Oss speelde op eigen veld tegen De Treffers. Dit duel uit de zondagafdeling van de Topklasse eindigde in een spectaculair 3-3 gelijkspel.

Na een uur spelen wist Koen Garritsen De Treffers op voorsprong te zetten. De ex-prof is daarmee de eerste doelpuntenmaker in de Topklasse ooit. Na rust kwam FC Oss via Jean Black rap op gelijke hoogte, maar Orin de Waard schoot De Treffers naar 1-2. Met twee goals in twee minuten boog FC Oss de score weer om. De goals kwamen van invaller Wesley van Leeuwen en spelmaker Emrullah Güvenç. Drie minuten voor het eindsignaal maakte Orin de Waard echter zijn tweede goal van de avond.

Zo eindigde het spektakelstuk in 3-3, maar niet voordat Serdal Güvenç van FC Oss met zijn tweede gele kaart het veld had verlaten. Hij had dus de twijfelachtige eer de eerste rode kaart in de Topklasse te ontvangen. Het duel werd op vrijdagavond gespeeld omdat De Treffers hier geen problemen mee had. FC Oss heeft alle tegenstanders verzocht om op vrijdag te spelen en zal dit meestal ook doen. Slechts enkele tegenstanders willen dit niet.