Hamas pleit voor bouw moskee New York

Mahmoud al-Zahar, mede-oprichter van de Hamas en leider van de terreurorganisatie op de Gazastrook, is voor de controversiële bouw van een moskee nabij Ground Zero in New York. "We moeten overal bouwen. Op elke plek die we als moslims hebben, moeten we kunnen bidden," zei Zahar in het programma 'Aaron Klein Invertigate Radio' op radiostation WABC.

"We moeten de moskee bouwen, net zoals er kerken gebouwd worden en de Israeliërs hun heilige plaatsen bouwen. De Hamas vertegenwoordigt het grootste deel van de Arabische en islamitische wereld - vooral de islamitische," voegde hij daar nog aan toe. Politici, waaronder burgemeester van New York Bloomberg, weigeren vooralsnog te reageren op deze nieuwe ontwikkeling in de discussie.

Eerder deze zomer was de Hamas al onderwerp van debat, toen Abdul Rauf, de imam achter de moskee, de organisatie niet als terreurgroep wilde bestempelen. Voor Tom Brown, een ex-brandweerman die honderd collega's verloor bij de Twin Towers en een groot tegenstander van de bouw van de moskee, was dit toen reden om de iman 'radicaal' te noemen.