Uitslagen België speelronde 2

In de Belgische Jupiler Pro League is dit weekend de tweede speelronde afgewerkt. Landskampioen Anderlecht liet in deze tweede speelronde al meteen punten liggen. De ploeg kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Charleroi.

AA Gent - Racing Genk 0-4

Bij de Belgen zijn er sowieso nog maar twee ploegen die in het bezit zijn van alle zes de punten. Racing Genk was in Gent met ruime cijfers te sterk voor AA Gent. Na twaalf minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong door een doelpunt van Kevin De Bruyne. Na een aantal opgelegde kansen was het Anele Ngongca die vijf minuten voor de rust wist te scoren.

Gent bracht na rust met Ljubijankic en Arbeitman twee nieuwe spelers in het veld en hoopte op nieuwe inspiratie. Twintig minuten na de rust was deze hoop echter verdwenen. Jelle Vossen zag zijn bal van richting veranderd worden door Duarte en in het doel achter Jorgacevic verdwijnen. Na 81 minuten was het dan Fabien Camus die de eindstand op de scoreborden wist te brengen.

Club Brugge - STVV 4-1

Adrie Koster wist zich met Club Brugge te revancheren voor het puntverlies van vorige week. De Bruggenaren waren na de eerste helft al klaar met de nummer vijf van vorig seizoen. Ivan Perisic bracht na een tiental minuten spelen de vicekampioen op voorsprong. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Perisic die het net wist te raken. Toen zes minuten later een goed naar binnen snijdende Odjidja de 3-0 op de borden wist te zetten leek het spel wel gespeeld.

Of toch niet... Na een klein half uur was het namelijk Wim Mennes die voor Sint Truiden wist te scoren. Toen Club na 35 minuten spelen de 4-1 op de borden zette, was het duel gespeeld. In de tweede helft gebeurde niet heel veel meer. Mennes pakte zijn tweede gele kaart en kon onder de douche stappen. De overtal situatie had verder geen invloed meer op de wedstrijd.

Voor een volledig overzicht van de tweede speelronde in de Jupiler Pro League kun je hier klikken.

Submitter:  Bron: FOK!sport