Ajax en Feyenoord wilden Melchiot verleiden tot terugkeer

Mario Melchiot had geen interesse om na zijn dienstverband bij Ajax nogmaals in de Nederlandse Eredivisie uit te komen. Hij lijkt zijn carrière bij Umm-Salar uit Qatar af te sluiten.

"Ik heb m'n hele carrière in weer en wind gespeeld, mijn familie wil ook wel eens de zon zien", klinkt de beweegreden van Melchiot tegenover NUsport. "Het is er nu een graadje of veertig, vijftig, maar straks is het er heerlijk."

Melchiot was in het verleden bang voor de mooie omstandigheden. "Ik was bang dat als ik in Italië of Spanje zou gaan spelen ik zou bezwijken voor de charmes van het goede leven. Dan zou de disciplinefactor een probleem worden. Ik ben zelf nogal relaxed. Nu kan ik er wel mee omgaan, die ervaring heb ik inmiddels. Nu is het moment gekomen om ook te genieten."

Alle doelstellingen die de 33-jarige speler had (international worden, een groot toernooi meemaken, bij topclubs spelen en in de Premier League acteren), zijn bereikt. Een terugkeer naar Nederland zag hij niet zitten. "Nee, geen moment. En dat wist ik al toen ik Ajax verliet voor Chelsea. Het is heel simpel: voetballen in Nederland heb ik gedaan, er was geen reden om dat weer te doen. Ajax en Feyenoord hebben in de loop der jaren geïnformeerd, maar dat wilde ik niet."