FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 augustus 2010

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Mid-Ohio

Will Power heeft de poleposition op de Mid-Ohio Sportscar Course behaald. De Penske-rijder bleef in zijn reservewagen in de kwalificatie Dario Franchitti en de verrassende Takuma Sato voor.

In het eerste deel van de kwalificatie kwam Milka Duno door onbekende oorzaak helemaal niet in actie. Bij de rijders die wel in actie kwamen was er in groep één pech voor Dan Wheldon die op het laatste moment door Marco Andretti uit de top zes werd gezet. In groep twee overkwam dankzij Simona de Silvestro Alex Tagliani hetzelfde lot.

De Silvestro kon door een koppelingsprobleem in het tweede deel weinig in actie komen, waardoor ze de fast six misliep. Ook Ryan Briscoe en Justin Wilson liepen het laatste deel van de kwalificatie mis doordat beiden elkaar raakte. Briscoe kwam met koude banden de pits uit en wilde snel zijn laatste ronde ingaan toen hij in bocht drie werd ingehaald door Wilson die juist bezig was aan een snelle ronde. Omdat Briscoe niet oplette raakten beide kemphanen elkaar en konden voortijdig uitstappen.

In het laatste deel van de kwalificatie leek Takuma Sato op weg naar een verrassende poleposition, maar Franchitti bleek sneller dan de Japanner te zijn. Met een ultieme poging wist ook Power nog onder de snelste tijd door te gaan en zo zijn zevende poleposition van het seizoen te pakken.

Uitslag kwalificatie

Pos. Coureur Team Tijd
1 W. Power Penske 1:07.200
2 D. Franchitti Ganassi Racing + 0.085
3 T. Sato (R) KV Racing + 0.234
4 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 0.241
5 S. Dixon Ganassi Racing + 0.271
6 H. Castroneves Penske + 0.337
7 R. Briscoe Penske + 0.269
8 E. Viso KV Racing + 0.272
9 Mo. Andretti Andretti Autosport + 0.344
10 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 0.419
11 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 0.423
12 H. Mutoh Newman/Haas + 0.549
13 D. Wheldon Panther + 1.042
14 A. Tagliani FAZZT + 0.579
15 B. Baguette (R) Conquest Racing + 1.107
16 M. Moraes KV Racing + 0.582
17 A. Carroll (R)   + 1.283
18 JR. Hildebrand (R) Dreyer & Reinbold + 0.595
19 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 1.339
20 T. Kanaan Andretti Autosport + 0.732
21 A. Lloyd Dale Coyne + 1.582
22 D. Patrick Andretti Autosport + 0.778
23 F. Dracone (R) Conquest Racing + 4.197
24 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 0.842
25 G. Rahal Newman/Haas + 0.846
26 J. Howard Sarah Fisher Racing + 2.303
27 M. Duno Dale Coyne geen tijd

Sietske H. ontkent vierde babymoord

Sietske Hoekstra ontkent een vierde babymoord. De 25-jarige Friezin houdt ondanks de vondst van vier babylijkjes in vier koffertjes vol dat ze drie keer in het geheim is bevallen en drie baby's heeft gedood.

Agenten vonden op aanwijzingen van Sietske Hoekstra de koffertjes met daarin de lichaampjes van de borelingen op de zolder van haar ouderlijk huis in Nij Beets. De vrouw had het over in totaal drie zuigelingen en drie koffertjes, maar tot verrassing van justitie werd er een vierde gevonden met daarin eveneens een babylijkje. Het NFI onderzoek de stoffelijke resten momenteel.

Haase naar finale San Marino

Robin Haase heeft de finale bereikt van het challengertoernooi van San Marino. De Haagse tennisser won zaterdag met 6-4, 6-3 van de als eerste geplaatste Italiaan Potito Starace. In de eindstrijd ontmoet Haase Filippo Volandri (7). De Italiaan had bijna drie uur nodig om zich van zijn landgenoot Flavio Cipolla te ontdoen: 7-6 (4), 3-6 en 6-2.

Dankzij zijn goede prestaties komt voor Haase de top honderd van de wereldranglijst in zicht. Momenteel staat hij 121e. Vorige week boekte hij nog dertien plaatsen winst na zijn halvefinaleplaats in het challengertoernooi van het Italiaanse Cordenons.

Uilenhoed verliest judofinale in Hamburg

Judoka Carola Uilenhoed is er niet in geslaagd het toernooi van Hamburg te winnen. De zwaargewicht verloor de finale van de Duitse  Franziska Konitz.

In de categorie tot 63 kg verloor Anicka van Emden de strijd om het brons. In de partij om de derde plaats verloor ze van de Duitse Martyna Trajdos. Bij de mannen greep Robby van Laarhoven de zege in de klasse tot -90 kg. In tegenstelling tot Uilenhoed en Van Emden is hij echter niet geselecteerd voor de wereldkampioenschappen, in september in Tokio.

In de klasse boven de 100 kg won Luuk Verbij brons via de herkansingen. Grim Vuijster, de WK-ganger bij de zwaargewichten, verloor zowel in het reguliere schema als in de herkansing.

Uitslag sc Heerenveen - PSV

Vanavond werd in de Eredivisie om 20:45 uur het duel tussen sc Heerenveen en PSV gespeeld. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

sc Heerenveen

1 - 3

PSV

 63' Kopic
   52' Toivonen
 82' Toivonen
 90+1' Engelaar
 
 Gele kaart: Janmaat (sc Heerenveen), Bakkal, Rodríguez (PSV)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 26.100
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Steppe
Janmaat
Breuer
Kopic
Jong-A-Pin
Djuricic (Roorda/46)
Väyrynen
Grindheim (Papadopulos/85)
Beerens
Dost (Fazli/66)
Assaidi
  Isaksson
Manolev
Rodríguez
Vukovic
Pieters
Bakkal (Ojo/53)
Toivonen
Engelaar
Lens (Afellay/74)
Berg (Koevermans/83)
Dzsudzsák

Magneti Marelli biedt KERS voor miljoen aan

Magneti Marelli zal voor ongeveer één miljoen dollar haar versie van het Kinetic Energy Recovery System aanbieden aan Formule 1-teams. De dochteronderneming van FIAT leverde vorig jaar het systeem al aan Ferrari, maar stelt het nu aan iedereen beschikbaar.

Naast Ferrari hebben ook Sauber en Red Bull Racing hun oog laten vallen op het systeem. Daarnaast zouden volgens Autosprint ook Toro Rossi, Virgin, HRT en Lotus belangstelling hebben voor het gebruik van deze versie van KERS. Voor laatstgenoemde team is dit opvallend omdat de Maleisische renstal eerder nog meldde dat de bolide voor 2011 zonder KERS ontworpen zou worden.

Buitenlandse hulp aan Rusland

In een poging Rusland te helpen bij het bestrijden van de bos- en veenbranden gaat Duitsland zuurstofmaskers sturen. Het gaat om 100.000 maskers die zullen worden uitgereikt aan de duizenden militairen die met de brandbestrijding bezig zijn. Ook hulpgoederen in de vorm van slangen en aggregaten zijn onderweg naar de regio.

Duitsland had al eerder hulp aangeboden en de regering in Moskou heeft dat aanbod geaccepteerd. Ook vanuit andere landen is hulp onderweg. Italië heeft twee blusvliegtuigen gestuurd en ook Oekraïne, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Kazachstan en Armenië hebben hulp aangeboden. Het is een unicum dat Rusland buitenlandse hulp aanneemt.

Het blijft kommer en kwel in Moskou, met weinig zicht op betere omstandigheden. Het blijft de komende dagen extreem warm en het blijft droog. Er komen nog steeds nieuwe branden bij, de afgelopen 24 uur is het aantal brandhaarden met 300 toegenomen.

Doordat de rook ook in gebouwen is binnengedrongen, wordt geadviseerd om ook binnen mondkapjes te dragen. Dat geldt ook voor de Moskouse metro, die op 85 meter diep ligt. Het sterftecijfer in Moskou ligt op recordniveau, door de branden zijn er in juli twee keer zoveel mensen omgekomen dan in juli vorig jaar. Het aantal sterfgevallen ligt nu op 14.000.

Pirelli test deze maand nieuwe F1-banden

Pirelli zal nog deze maand beginnen met het testen van de Formule 1-banden voor het seizoen 2011. Het Italiaanse merk begon recentelijk met testen van de GP2-banden en volgens Auto Bild zal de rubbermaker deze maand gaan testen met de Toyota TF109 met nieuwe banden.

Verwacht wordt dat Mugello de locatie zal zijn van de eerste van de zes geplande tests voordat de teams in Abu Dhabi kennismaken met het nieuwe rubber dat ze vanaf volgend jaar moeten gaan gebruiken. Verwacht wordt dat Mercedes GP-testrijder Nick Heidfeld de tests voor zijn rekening gaat nemen.

Doden door explosie Irak

Bij een explosie in de Iraakse stad Basra zijn zaterdag zestien mensen om het leven gekomen. Zeker 110 mensen raakten gewond, dat hebben bronnen in ziekenhuizen en bij de veiligheidsdiensten gemeld.

De ontploffing deed zich voor op een drukke markt in het centrum van de stad en werd veroorzaakt door kortsluiting in een stroomgenerator. Doordat er een structureel stroomtekort is in Irak, hebben veel particulieren een eigen generator aangeschaft.

Fuglsang dicht bij derde eindzege in Denemarken

Jakob Fuglsang lijkt een overwinning in de Ronde van Denemarken niet meer te kunnen ontgaan. De jonge Deen van Saxo Bank werd vanavond in eigen land derde in de tijdrit en nam daardoor de gele trui over van zijn ploeggenoot Matti Breschel. Fuglsang won de koers eerder in 2008 en 2009.

De tijdrit werd gewonnen door de Canadees Svein Tuft (Team Garmin). Hij reed de 19,4 kilometer lange rit in de straten van Middelfart een paar honderdsten sneller dan Richie Porte (Saxo Bank). Fuglsang, de Deense kampioen tijdrijden, finishte op vier seconden van Tuft. Beste Nederlander werd Lieuwe Westra van Vacansoleil op plaats vier.

In het algemeen klassement heeft Fuglsang nu 27 seconden voorsprong op nummer twee Tuft. De ronde sluit zondag af met een etappe naar Rudersdal.

Horner: "Nieuwe flextests zijn geen probleem"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt niet dat zijn renstal de voorvleugels aan hoeft te passen, nu de FIA de regels aangescherpt heeft. Zowel Red Bull als Ferrari gebruiken een voorvleugel die op hoge snelheden lager bij de grond hangt dan die van de andere teams.

Door de nieuwe regels moeten vele teams hun voorvleugel verstevigen, maar Horner verwacht niet dat Red Bull één van die teams is. "Ons baserend op de correspondentie met de FIA denk ik dat onze auto nog steeds aan de criteria zal gaan voldoen."

De nieuwe tests gaan vanaf de Grand Prix van België eind augustus in. Mocht het waar zijn dat Red Bull de RB6 niet aan hoeft te passen dan is het goed mogelijk dat de voorsprong op de rest van het veld alleen maar groeit.

Uitslagen Eredivisie (07/08/2010)

Om kwart voor acht begonnen er twee duels in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.


De Graafschap

3 - 0

Excelsior

 8' Poepon
 60' Nalbantoglu
 84' De Ridder
 
 
 Gele kaart: J. Buijs, Bargas, (De Graafschap), Vincken, Ribeiro, Koolwijk, (Excelsior)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 10.995
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Waterman
Nalbantoglu
J.Buijs
Wormgoor
Fränkel
Meijer
Rose
Jungschläger
Bargas
Poepon (El Hassnaoui/89)
Hairemans (De Ridder/66)
  Paauwe
Bovenberg (Fillecia/65)
Gudde
Nieveld
Nelom
Wattamaleo
v.Steensel
Koolwijk
Vincken (Lagouireh/74)
Fernandez
Alisic (Ribeiro/65)

Heracles Almelo

3 - 0

Willem II

 3' Vejinovic
 86' Plet
 90+1' Plet
 
 
 Gele kaart: , Biemans, Levchenko, (Willem II)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.465
Arbiter: v. Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms
Overtoom
Quansah
Vejinovic (Fledderus/68)
Douglas
Plet
Everton (Houtkoop/80)
  Mäenpää
Lampi
Biemans
v.d.Heijden
Swinkels
Pereira (Vossebelt/79)
Lasnik
Levchenko
Hakola (Sheotahui/79)
Demouge
Hutten (v. Zaanen/66)

Arsenal incasseert vijf goals in oefenduel

Een week voor de start van de Premier League moet de defensie van Arsenal coach Arsène Wenger zorgen baren. De Gunners moesten vijf tegentreffers slikken in een oefenduel met het Poolse Legia Warschau (5-6).

Arsenal kwam in Polen al snel op een 3-0 achterstand. Marouane Chamakh, Emmanuel Eboue (2x), Kieran Gibbs, Jay Emmanuel-Thomas en Samir Nasri scoorden voor de bezoekers. De nieuwe aanwinst Laurent Koscielny was met een eigen doelpunt goed voor één van de Poolse doelpunten.

Ex-Ajacied Thomas Vermaelen deed mee bij Arsenal. WK-finalisten Cesc Fàbregas en Robin van Persie stonden niet op het wedstrijdformulier. De Londenaren starten de Premier League volgende week zondag met de uitwedstrijd tegen Liverpool.

Het duel in Warschau betekende de opening van het nieuwe onderkomen van Legia. Het Stadion Wojska Polskiego moet plaats bieden aan 31.000 toeschouwers. Dat was nu nog niet het geval, omdat de bouwwerkzaamheden nog niet helemaal klaar zijn.

Hockeyers blijven in Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers kunnen niet meer degraderen uit de Champions Trophy. Het elftal van bondscoach Paul van Ass verzekerde zich tijdens de vijfde en laatste speelronde van de vierde plek in de eindstand. Oranje versloeg Duitsland met 1-0 en zag aansluitend concurrent Spanje met 3-1 onderuit gaan tegen Australië.

In de strijd om het brons treft Nederland morgeng opnieuw Duitsland, dat als derde eindigde. De finale gaat tussen Australië en Engeland. Spanje en Nieuw-Zeeland strijden in de wedstrijd om de vijfde plek om lijfsbehoud. De verliezer van dat duel degradeert uit de Champions Trophy.

Sauber gelinkt aan Mexicaanse investeerder

Het is goed mogelijk dat Sauber Motorsport een investering uit Mexico kan verwachten. De bolides van het Zwitserse team zien er dit seizoen kaal uit, maar teambaas Peter Sauber is hard bezig om voor volgend jaar zich te verzekeren van de financiële middelen.

Zo wordt hij gelinkt aan de Mexicaanse miljardair Carlos Slim met zijn bedrijf Telmex. Dat bedrijf sponsort momenteel al Sergio Perez in de GP2, maar Sauber is vooral gecharmeerd van de Mexicaanse GP3-rijder Esteban Gutierrez. Hij staat al onder contract bij de Zwitsers.

Sauber zelf zei over de situatie in Auto Bild. "We hebben een investeerder en sponsoren nodig, zodat ik het team in stabiel vaarwater kan krijgen. Ik wil het team echter niet verkopen."

Uitslag N.E.C. Nijmegen - VVV-Venlo

Om kwart voor zeven vanavond begon de competitiewedstrijd tussen N.E.C. Nijmegen en VVV-Venlo. Hieronder de uitslag.


N.E.C. Nijmegen

1 - 0

VVV-Venlo

 50' Zomer
 
 
 Gele kaart: Josue (VVV-Venlo)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.250
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Will (Wellenberg/87)
v. Eijden (Otten/72)
Zomer
Nuytinck
Sibum
Schøne (Latupeirissa/82)
Zimling
George
Vleminckx
Goossens
  Gentenaar
Timisela
De Regt
Paauwe
Fleuren
Toth
Josue (Linssen/72)
Leemans (v. Kouwen/81)
Uchebo (Ofrany/51)
Boymans
Ahahaoui

Fidel Castro spreekt in Cubaans parlement

Fidel Castro heeft zaterdag een toespraak gehouden voor het Cubaanse parlement. Hij deed daarin een oproep aan de Amerikaanse president Barack Obama om een wereldwijde kernoorlog te voorkomen. Het was de eerste verschijning van de 83-jarige revolutionair bij een officieel evenement in vier jaar.

Castro zwaaide en lachte toen hij zaterdag het parlementsgebouw binnen ging. Hij werd door een ondergeschikte begeleid en droeg een olijfkleurig uniform. Parlementsleden joelden en riepen 'Fidel! Fidel! Fidel!' en 'Lang leve Fidel! Lang leve Raul!'.

Castro nam direct het woord en hield een elf minuten durende vurige toespraak, waarin hij zijn angst voor een kernoorlog uitsprak. Hij smeekte Obama en andere rijke landen om te voorkomen dat een dergelijke oorlog ooit zal plaatsvinden.

Na zijn toespraak nam Castro plaats naast de leider in het parlement, Ricardo Alarcon. Hij ging niet zitten in de stoel die parlementsleden tijdens zijn afwezigheid hadden vrijgehouden. De huidige president en broer van Fidel, Raul Castro, zat aan de andere kant van het podium en luisterde aandachtig.

Een parlementariër vroeg Castro na zijn toesprak of Obama in staat is een kernoorlog te beginnen. Het antwoord was kort: "Nee, niet als we hem overhalen dat niet te doen!"

De toespraak van Castro, samen met een aantal andere recente optredens in het openbaar, heeft voor vragen gezorgd over zijn toekomstige rol in de regering. Zelfs nog voordat hij deze week zijn aanwezigheid bij de zitting bekendmaakte, begonnen hooggeplaatste politici en staatsmedia Castro weer 'commandant' te noemen, een titel die Castro zoveel mogelijk vermeed sinds hij de macht overdroeg aan zijn broer Raul.

Fidel Castro spreekt in Cubaans parlement
Fidel Castro spreekt in Cubaans parlement (Foto: Novum)

Duitse Supercup prooi voor Bayern München

Bayern München heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Louis van Gaal won vandaag de Duitse Supercup ten koste van Schalke 04: 0-2. In een aantrekkelijk duel, tussen de nummers een en twee uit de Bundesliga van vorig seizoen, besliste Thomas Müller een kwartier voor tijd de wedstrijd.

Müller kreeg de bal in de 75e minuut aangereikt van Miroslav Klose, die keeper Manuel Neuer met een slim tikje kon passeren. Vijf minuten later was het Klose zelf die de wedstrijd op slot gooide. Na mooi voorbereidend werk van Ivica Olic schoot hij van dichtbij de 2-0 binnen.

De strijd om de Supercup werd voor het eerst sinds 1996 weer gespeeld. Tot 2008 werd de wedstrijd vervangen door de Ligapokal waaraan meer clubs deelnamen. Na twee onofficiële edities besloot de Duitse voetbalbond dit jaar de wedstrijd weer terug op het programma te zetten.

Nieuwe personages Marvel Costume Pack 3 voorgesteld

De eerste twee Marvel Character Packs voor LittleBigPlanet brachten ons al vele Marvelklassiekers zoals Spider-Man, Iron Man en Ghost Rider. Het aankomende derde DLC-pakket brengt ons weer vijf nieuwe superheldenpakjes. Hiermee kun je je Sackboy verkleden in Captain America, Invisible Woman, Rogue, Venom of Wolverine.

Deze DLC staat sinds vorige week op de PlayStation Store en kost je niets meer dan 6 euro voor het volledige pakket, of 2 euro per personage.

Nieuwe Everquest aangekondigd

Jaarlijks wordt er een Sony Online Entertainment evenement gehouden in Amerika genaamd de Fan Faire. Dit jaar was er ook de aankondiging van een nieuw Everquest deel, Everquest Next. De titel is voor dit moment alleen nog maar een werknaam maar het zal een volledig, nieuwe titel worden.

Het spel zal meer richting Everquest 1 neigen maar volledig opgepoetst en verbeterd worden. Er zullen waaarschijnlijk nog een aantal herkenbare dingen uit Everquest 1 en 2 in de game zitten. Everquest Next wordt vanaf de grond af opnieuw gemaakt en zal verbeterde gevechten bevatten en is meer gericht op Player Versus Player.

Baas John Smedley geeft aan dat de ontwikkelaars veel van Everquest 1 en 2 eruit halen om te gebruiken, ondanks het grote verschil tussen de twee spellen. Het verhaal zal ook anders worden dan simpel door NPC schermpjes klikken want de wereld zal om de speler heen veranderen.

De game is verder nog in een zeer vroeg stadium en er zal later meer over bekend worden. Bekijk hieronder een stukje concept (eerste screen) en een ingame shot (tweede screen)

EQ Next

EQ Next

[F3 Euro] Uitslag Race 1 Nürburgring

Edoardo Mortara heeft de leidende positie in de Formule 3 Euroseries versterkt door de winst op de Nürburgring. Laurens Vanthoor werd op ruime afstand tweede, voor Roberto Merhi derde werd.

Mortara begon van poleposition en verloor de leiding bij de start aan Vanthoor, maar bij het remmen voor de eerste bocht had de kampioenschapsleider de eerste plaats weer terug. Deze zou hij niet meer afstaan. Merhi sloot achter het duo aan op plaats drie, maar kon de eerste twee rijders niet bedreigen. Wel lag hijzelf de gehele race onder druk van Alexander Sims, maar de Brit kon hem niet voorbij.

Daarachter lag Marco Wittmann die van plaats vier terugzakte naar plaats zeven, maar dankzij enkele inhaalacties uiteidenlijk als vijfde over de streep kwam. Valterri Bottas pakte de zesde plaats na een straf van tien plaatsen die hij opliep na de kwalificatie.

Uitslag race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Edoardo Mortara Signature-Plus 30:57.701
2 Laurens Vanthoor Signature-Plus +1.387
3 Roberto Merhi Mücke Motorsport +4.429
4 Alexander Sims ART Grand Prix +4.957
5 Marco Wittmann Signature-Plus +5.781
6 Valtteri Bottas ART Grand Prix +11.418
7 Antonio Felix da Costa Motopark Academy +18.912
8 Jim Pla ART Grand Prix +19.716
9 Nicolas Marroc Prema Powerteam +21.612
10 Christopher Zanella Motopark Academy +30.416
11 Matias Laine Motopark Academy +32.790
12 Daniel Juncadella Prema Powerteam +33.178
13 Mika Mäki Motopark Academy +36.402
14 Carlos Munoz Mücke Motorsport +41.460

Yildirim bereikt mondeling akkoord met AGOVV

De komst van Ugur Yildirim naar AGOVV Apeldoorn lijkt zo goed als rond. Yildirim meldt tegenover De Stentor dat hij het met de Jupiler League-club eens is geworden over een contract na een stageperiode.

"Er moeten nog een paar dingen op papier gezet worden, maar daar komen we wel uit", aldus Yildirim. De eenmalig international liet eerder nog weten op zoek te zijn naar een club hogerop. De aanvaller kwam terug op zijn besluit.

De oud-speler van sc Heerenveen denkt dat de overgang na dit weekeinde definitief is. "Ik verwacht dat het maandag rond komt", vervolgt de 28-jarige Yildirim, die transfervrij overkomt van het Turkse Kasimpasa.

De buitenspeler kende na zijn vertrek bij Heerenveen weinig succes en meldde zich vorig seizoen bij FC Oss om zijn conditie op peil te houden. Na de degradatie van de Ossenaren naar de Topklasse zocht Yildirim zijn heil bij AGOVV.

Uitslagen oefenduels 7 augustus

De Eredivisie is weer begonnen, maar de ploegen uit de Jupiler League moeten nog een weekje wachten. Zij spelen als voorbereiding dus nog enkele oefenduels. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
Jong FC Volendam
Almere City FC
Fachtali, Rosheuvel
0-2
FC Emmen
Rojer
Jong FC Twente
Kastrati, Rendla (2x)
1-3
RBC Roosendaal
Seuntjens, De Leeuw, Nuytinck, Pollemans
De Treffers
4-1

Vrouw van 76 achtervolgt tasjesdief

Een 30-jarige Tunesische dief dacht kennelijk een makkelijke prooi te hebben gevonden toen hij vrijdag in een lijnbus in Florence de handtas weggriste van een 76-jarige vrouw.

De vrouw was echter geenszins geïntimideerd en zette de achtervolging in toen de dief uitstapte bij de eerstvolgende halte vlakbij het centrum van de Toscaanse hoofdstad. Uiteindelijk schoten agenten de bejaarde vrouw te hulp die ze achter de dief aan zagen sprinten.

De politie heeft de man aangehouden, de vrouw heeft haar tas terug. "Ik ben dankbaar voor mijn fysieke conditie, die te danken is aan jaren van sport en zwemmen, waardoor ik achter de dief aan kon rennen", aldus de vrouw, zo meldde het Italiaanse persbureau ANSA zaterdag.

'Haider kreeg miljoenen van Saddam Hussein'

De Oostenrijkse rechtspopulist Jörg Haider zou in 2002 vijf miljoen dollar hebben gekregen van de Iraakse dictator Saddam Hussein. Dit heeft het weekblad Profil zaterdag gemeld op gezag van een dossier van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Een voormalige partijgenoot van Haider, die volgens Profil samen met hem in Irak is geweest, bestempelde het verhaal over het geld van Saddam zaterdag als 'volledige onzin'.

Hetzelfde blad meldde eerder deze week dat de Libische leider Muammar Kaddafi Haider geld heeft gegeven voor zijn verkiezingscampagnes. Honderdduizenden dollars cash zouden regelmatig in een plastic zak bij Haider zijn afgeleverd.

Haider kwam in 2008 door een auto-ongeluk om het leven. De afgelopen dagen ontstond ophef over geheime bankrekeningen van hem met miljoenen euro's erop die zouden zijn ontdekt in Liechtenstein. De Oostenrijkse Groenen eisen een parlementaire enquête.

Dagzege Greipel, eindzege Martin in Polen

De zevende en laatste etappe in de Ronde van Polen is gewonnen dor André Greipel. Na een gevaarlijke slotfase in de straten van de Poolse hoofdstad Warschau was de Duitser van Team Columbia de snelste van een uitgedund peloton.

Yauheni Hutarovich en Robert Förster sprintten naar de tweede en derde plaats. Leider Daniel Martin zag de eindzege niet meer in gevaar komen. Bauke Mollema eindigde als derde in het eindklassement.  In het eerste deel van de rit stuiterde Mollema hard op een schouder, werd door de rondedokter behandeld, maar kon met steun van ploegmaats toch zijn plek in het peloton terugvinden. Daar hield hij ondanks een natte en dus gevaarlijke finale goed stand.

Wozniacki en Zakopalova in finale Kopenhagen

Caroline Wozniacki en Klara Zakopalova staan morgen in de finale van het WTA-toernooi van Kopenhagen. Beide tennissters wonnen  hun halvefinalepartij in drie sets. De als eerste geplaatste Wozniacki schakelde in haar thuisland de Russische Anna Chakvetadze uit in 6-1, 2-6, 6-4.

Zakopalova (7) was met 6-3, 1-6, 6-4 te sterk voor Na Li. De als tweede geplaatste Chinese had het hele toernooi nog geen set verloren, maar moest nu haar meerdere erkennen in de Tsjechische.

Lege trein in brand bij Haarlem

In een lege trein op een rangeerstation bij Haarlem is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Door de brand rijden er sinds 16.45 uur geen treinen van en naar Haarlem, meldt spoorwegbeheerder ProRail. Verwacht wordt dat de verstoring rond 18.50 uur weer verholpen is.

ProRail kreeg rond 16.30 uur melding van de brand in de buurt van Santpoort-Noord. Om veiligheidsredenen moest de spanning van de bovenleiding worden afgehaald, waardoor er nu geen treinen rond Haarlem rijden. De brandweer is bezig het vuur te blussen.

Reizigers tussen Alkmaar en Leiden wordt aangeraden via station Sloterdijk te rijden.

Drie doden door overstromingen Duitsland

Bij overstromingen als gevolg van zware regenval zijn in Neukirchen, in de Duitse deelstaat Saksen, drie mensen om het leven gekomen, toen zij vast kwamen te zitten in hun kelder. Dat heeft de politie gezegd.

De lichamen werden zaterdag gevonden in de ondergelopen kelder. Volgens de politie gaat het om een 72-jarige vrouw, en haar 74-jarige echtgenoot en 63-jarige man. De politie vermoedt dat de drie zijn verdronken terwijl ze probeerden meubelstukken uit de kelder naar een hogergelegen verdieping te brengen.

Door de regen werden wegen en een snelweg in de deelstaat afgesloten.

Extreemrechts afval

Opmerkelijk bericht in de krant. Extreemrechts gaat de strijd aan met afval. Het gaat hier over louche lieden van de nationalistische vereniging Voorpost in Twente. Zij hebben een actie op touw gezet om zwerfvuil van buitenlandse komaf op te ruimen. De extremistische boys willen naar eigen zeggen de Nederlandse natuur schoon houden. Wat een schatjes! Een kluit kale, getatoeëerde kerels uitgerust met gele werksterhandschoentjes en een bezem. Dat wilde ik graag met eigen ogen zien.

Ouders Sietske H. verhuizen

De ouders van de 25-jarige Sietske H. die verdacht wordt van de moord op vier van haar baby's, willen te zijner tijd weer terugkomen in hun woonplaats Nij Beets. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Leeuwarden zaterdag. Vrijdag werd bekend dat de ouders tijdelijk niet meer in hun huis aan de Van Eedenstraat wonen.

De ouders verblijven nu volgens de zegsman buiten Nij Beets om bij te komen van de ophef die ontstond. Hoewel zij niet meer terugkeren naar het huis waar de koffers met vier babylijkjes werden gevonden, hebben zij aangegeven wel terug te willen keren naar de Friese plaats. Zaterdagmiddag was er een bijeenkomst voor mensen uit de omgeving naar aanleiding van de zaak.

"Eigenlijk werd Barça wereldkampioen in Spaans shirt"

Joan Laporta wil nog eens benadrukken dat de spelers van Barcelona van grote waarde waren bij het behalen van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De oud-voorzitter van Barcelona vindt het eigenlijk een titel van Barça.

Laporta deelt daarmee een sneer uit naar aartsrivaal Real Madrid. De Spaanse ploeg die in de finale Nederland klopte herbergde zeven spelers van Barcelona; Gerard Pique, Carles Puyol, Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Pedro én David Villa. Daarnaast zat doelman Victor Valdes op de bank. Real Madrid leverde vijf internationals.

Met Xabi Alonso, Iker Casillas en Sergio Ramos delfde Real echter het onderspit wat hun bijdrage aan de wereldtitel betreft, vindt Laporta. "Eigenlijk is Barcelona wereldkampioen geworden, alleen met een ander shirt", zei hij tegen El Mundo Deportivo.

"De speelstijl was van Barcelona, er deden slechts spelers van andere clubs mee die natuurlijk wel belangrijk waren", aldus Laporta, die na vorig seizoen afscheid nam van de Catalaanse club. De Spaanse zakenman leidde de club met veel succes de afgelopen jaren, waarin Barça vele prijzen wist te veroveren in Spanje en Europa.

'Loveparade was een zonde'

De Oostenrijkse rooms-katholieke bisschop Andreas Laun heeft op de Duitstalige website kath.net het technofestival Loveparade, waarbij 21 mensen om het leven kwamen en vijfhonderd gewond raakten, een zondig evenement genoemd.

Laun zei dat de Loveparade en de deelname aan het evenement 'een rebellie tegen de creatie en tegen Gods wil zijn, zondig zijn en een uitnodiging om te zondigen'.

Hij waarschuwde zijn lezers de doden niet te veroordelen en zei dat hun dood een straf van God was. God heeft volgens de bisschop het recht om afvalligen te straffen.

'Ik kreeg geen cent voor Rocky VI'

Sylvester Stallone heeft nooit een cent ontvangen voor zijn rol in 'Rocky VI'. Hoewel hij blij is dat de film uit 2006 zijn carrière uit het slop heeft getrokken, kon hij tot nog toe fluiten naar zijn gage. Dat zegt hij volgens verschillende media tegen het Amerikaanse maandblad GQ. De film bracht ruim tweehonderd miljoen dollar op.

"Ik heb er nog geen dubbeltje van gezien", zegt Stallone, die zich er inmiddels bij neergelegd heeft. "Ze noemen dat 'back end', oftewel wat er overblijft na aftrek van de kosten. Maar het enige 'back end' dat je ziet is dat van de studio terwijl die er met de centen vandoor holt terwijl jij je in al je naïviteit nog steeds afvraagt wat er aan de hand is."

"Je kunt een film maken voor twaalf miljoen die 250 miljoen opbrengt, maar dan komen ze altijd wel weer met een berekening waardoor je toch in de rode cijfers belandt. Dan hebben ze bijvoorbeeld ineens vijftig miljoen uitgegeven aan promotie in de Oekraïne of zoiets."

Stallone is, naast onder anderen Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis en Dolph Lundgren, vanaf 19 augustus in het actiespektakel 'The Expendables' te zien.

Don't f*ck with my money! (foto Novum)

 

Canal Parade trekt 380.000 bezoekers

De botenparade door de Amsterdamse grachten trok zaterdagmiddag ongeveer 380.000 bezoekers. Dat heeft voorzitter Frank van Dalen van organisator ProGay laten weten.

Dit aantal is aanzienlijk minder dan de afgelopen twee jaar. Vorig jaar kwam een recordaantal van 560.000 mensen een kijkje nemen bij de Canal Parade, een jaar eerder waren dat er bijna 500.000. Volgens Van Dalen heeft vooral de regen het spektakel parten gespeeld. "Maar de sfeer is waanzinnig", zei hij. Incidenten hebben zich niet voorgedaan.

Gewonden schietpartij zijn rappers Probz en Flex

De twee mannen die vrijdagnacht in het centrum van Amsterdam zwaargewond raakten bij een schietpartij zijn de rappers Mr. Probz en Hittespitter Flex. Dat meldt een bron rond Probz. De politie kan dit noch bevestigen noch ontkennen. De drie mannen die werden aangehouden in verband met de schietpartij zitten zaterdagmiddag nog steeds vast.

Flex is inmiddels buiten levensgevaar, meldt muzieksite 3voor12. De toestand van Probz zou inmiddels stabiel zijn, hoewel hij er slechter aan toe zou zijn dan de andere rapper. De schietpartij vond rond 03.00 uur plaats in de Nieuwe Spiegelstraat na een woordenwisseling. Na de schietpartij vluchtten drie mannen weg richting de Herengracht, waar zij bij een auto werden aangehouden.

Probz is onder meer bekend van de film 'Bolletjes Blues'. Flex maakte deel uit van de rapformatie THC.

Gratis porno tijdens tietenrit valt slecht

Wie een gratis porno-dvd wil scoren en daarnaast veel blote borsten en motoren wil zien, moet aanstaande woensdag in Nieuw-Zeeland zijn. Tijdens het jaarlijkse motorevenement 'Boobs on Bikes' in de stad Auckland geeft een eigenaar van enkele grote pornobedrijven maar liefst 12.500 pornofilms weg. De actie is een vrouwenbeweging in het land echter in het verkeerde keelgat geschoten.

Ene Steve Crow, die een flinke boterham verdient met zijn pornozaakjes, geeft zijn spullen weg met een achterliggende gedachte. "Er zijn veel bewijzen dat een snelle toegang tot porno het aantal verkrachtingsincidenten doet afnemen", verklaart hij. "Daarom besloot ik dit jaar mee te helpen aan het verlagen van het schokkend hoge aantal seksueel gewelddadige incidenten in het land."

De uitspraak heeft wrevel gewekt bij Kim McGregor, de directrice van een stichting ter voorkoming van verkrachting. "Al jaren hebben we iedere dag te maken met veel gevallen van seksueel geweld", vertelt ze verontwaardigd. "En dan moeten wij proberen deze belachelijke beweringen tegen te gaan."

Crow wil echter van geen kritiek weten. Hij beweert wetenschappelijk bewijs te hebben. "Er zijn een paar artikelen over geschreven." Volgens hem zijn de studies uitgevoerd in de VS, maar hij wil niet ingaan op wanneer en waar deze onderzoeken zijn gepubliceerd.

De ervaringen van McGregor bewijzen echter het tegendeel. "Dit type campagne ondermijnt een groot deel van onze inspanningen en werkt zeer averechts bij wat we proberen te doen. Het is heel frustrerend", aldus de doctor. Ze wil geen pretbederfster zijn, maar wil wel dat er meer respect komt van types als Crow.


Boobs on Bikes trok vorig jaar ook weer veel bekijks

Hockeyers houden kans op derde plaats

Nederland heeft nog zicht op brons bij de Champions Trophy. De hockeymannen van bondscoach Paul van Ass wonnen zojuist met 1-0 van Duitsland. Het enige doelpunt werd voor rust door Mink van der Weerden uit een strafcorner gemaakt.

Doordat Engeland eerder op zaterdag al met 4-3 van Nieuw-Zeeland won, passeert Nederland de Kiwi's. Als Australië van Spanje wint mag Oranje spelen voor de derde en vierde plaats. Tegenstander daarin zou dan opnieuw Duitsland worden. Bij een zege van Spanje treft Nederland Nieuw-Zeeland voor plek vijf en zes.

Tweehonderd bezoekers bijeenkomst babymoorden

Op een bijeenkomst voor mensen uit de Friese gemeente Opsterland die vragen hadden over de onlangs aan het licht gekomen babymoorden, zijn zaterdagmiddag zo'n tweehonderd belangstellenden afgekomen. Zij konden hun vragen kwijt bij politie, justitie en burgemeester Francisca Ravestein. Ook was er slachtofferhulp aanwezig.

De bijeenkomst in het dorpshuis van Nij Beets begon om 14.00 uur en duurde volgens een woordvoerder van de politie ongeveer een uur. Veel mensen die op de bijeenkomst waren afgekomen toonden zich bezorgd over het welzijn van de familie van de 25-jarige moeder, die ervan verdacht wordt vier van haar baby's te hebben omgebracht.

Mensen die na de bijeenkomst nog met iets zitten, kunnen zich volgens de woordvoerder later ook nog tot slachtofferhulp wenden.

Somalische piraten laten gekaapt schip gaan

Somalische piraten hebben een vrachtschip dat ze donderdag kaapten vrijdag weer laten gaan. Dat heeft de Europese Unie zaterdag bekendgemaakt. De piraten lieten het schip vrijdag achter en voeren weg in een van de reddingsboten van het schip.

Een oorlogsschip van de EU-vloot heeft medische hulp verleend aan twee bemanningsleden van de MV Syria Star. Zij raakten gewond toen de piraten het schip enterden.

Aan boord van het schip waren 22 Syriërs en twee Egyptenaren. Het schip vervoerde een lading suiker en werd gekaapt terwijl het in de Golf van Aden voer.

Somalische piraten houden momenteel zeker zestien schepen en honderden bemanningsleden gegijzeld.

Somalië is al negentien jaar in de greep van wetteloosheid. Piraten uit dat land zijn in toenemende mate actief in de Rode Zee, de Indische Oceaan en de Golf van Aden die beide met elkaar verbindt. Veelal weten zij in ruil voor de schepen en hun bemanningen miljoenen losgeld te incasseren.

Hockeyers kunnen finale vergeten

De Nederlandse hockeyers hebben geen kans meer op het bereiken van de finale van de Champions Trophy. Engeland won vandaag met 4-3 van Nieuw-Zeeland.

Oranje, dat laatste staat, had nog een theoretische mogelijkheid om de eindstrijd te bereiken. Engeland tegen Nieuw-Zeeland had dan, om te beginnen, in een gelijkspel moeten eindigen.

Nederland speelt op dit moment in de vijfde en laatste speelronde tegen Duitsland en moet winnen om kans te maken op de wedstrijd om de derde plaats van morgen.

Sonic Colours komt op 12 november

Terwijl Sonic-fans niet kunnen wachten op Sonic 4: Episode 1, heeft SEGA de releasedatum voor Sonic Colours bekendgemaakt. Vanaf 12 november kun je het spel in de winkels kopen voor de Wii en Nintendo DS. Sonic Colours is een game met natuurlijk Sonic the Hedgehog in de hoofdrol.

Sonic Colours is een 3D-platformer, maar de actie schakelt vaak over naar een 2D aanzicht. De meeste Sonic-games in 3D werden niet al te best ontvangen. Volgens sommige fans kan Sonic gewoonweg niet uit de voeten in 3D. Deze week verscheen er een nieuwe trailer van Sonic Colours en daarin kun je zien dat deze 3D-Sonic in ieder geval een hoop snelheid heeft. Meer informatie over Sonic Colours kun je lezen in onze preview van de game.

Toerist overleeft val in Grand Canyon

Een Franse toerist heeft een val in de Grand Canyon overleefd. Hij viel ongeveer 25 meter de diepte in, maar liep wonderbaarlijk genoeg geen levensbedreigende verwondingen op. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN zaterdag.

De 18-jarige jongen gleed volgens ooggetuigen uit toen hij donderdagmiddag bezig was met het maken van foto's van de kloof en het omringende landschap. Parkwachters daalden met touwen af in het ravijn en troffen de toerist levend aan. Hij raakte wel gewond aan zijn nek, polsen en enkels en werd uiteindelijk met behulp van een reddingshelikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Flagstaff in de zuidwestelijke staat Arizona.

Zaterdag was de gezondheidstoestand van de tiener alweer goed te noemen, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

Politie overweegt verhoor Naomi Campbell

Naomi Campbell is mogelijk nog niet klaar met de diamantenaffaire waarover ze donderdag werd verhoord in het Speciaal Hof voor Sierra Leone in Leidschendam. De politie in Zuid-Afrika overweegt het 40-jarige supermodel nader te ondervragen om meer duidelijkheid te krijgen over de herkomst van de edelstenen.

Die waren mogelijk afkomstig van de Liberiaanse oud-president Charles Taylor, die terechtstaat voor het hof voor oorlogsmisdaden.

Dat meldden Zuid-Afrikaanse media zaterdag. De Amerikaanse hoofdaanklaagster Brenda Hollis wil aantonen dat Taylor zogeheten bloeddiamanten kreeg van rebellen in buurland Sierra Leone, in ruil voor wapens. Hollis vermoedt dat Taylor tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika diamanten heeft laten overhandigen aan Campbell.

De juriste liet het model als getuige dagvaarden om de rechters ervan te overtuigen dat Taylor in een eerder stadium van zijn proces heeft gelogen over onder meer zijn rol bij de handel in diamanten. Taylor ontkent dat hij ooit iets met diamanten te maken heeft gehad.

Verkeersdrukte door Dance Valley

Het is op de wegen rond Velsen zaterdagmiddag extra druk vanwege Dance Valley. Door het evenement stond er rond 12.30 uur op de A9 een file van negen kilometer tussen Badhoevedorp en de brug over het Zijkanaal C. Vanuit Alkmaar naar Amstelveen stond op hetzelfde tijdstip twee kilometer verkeer stil, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Tussen 21.30 uur en 02.00 uur wordt de afrit IJmuiden op de A22 in de richting van Beverwijk afgesloten. Zo kan het verkeer na afloop van Dance Valley snel van het festivalterrein af.

Op de A28 vanuit Amersfoort richting Zwolle ontstond zaterdagochtend ook een lange file door een ongeluk. Iets voor 11.00 uur botsten tussen het knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Zuid vier auto's op elkaar, waarna twee rijstroken moesten worden afgesloten. Rond 11.50 uur werd de weg weer vrijgegeven, maar toen stond er wel al een file van elf kilometer.

Verbod BlackBerry van de baan

Saudi-Arabië en Research in Motion (RIM), de fabrikant van de BlackBerry smartphone, hebben overeenstemming bereikt over het toegankelijk maken van de berichten die gebruikers van het toestel sturen. Door de overeenkomst wordt een verbod op de berichtenservice van de telefoon afgewend. Dat heeft de Saudische regering zaterdag gezegd.

De beide partijen zijn overeengekomen een BlackBerry-server in Saudi-Arabië te plaatsen, zodat de regering de berichten van gebruikers kan controleren. Hiermee wordt de angst van de regering dat de berichtendienst wordt gebruikt voor criminele doeleinden verminderd, aldus een woordvoerder.

De Canadese minister voor internationale handel Peter Van Loan bevestigde vrijdag al dat het Canadese RIM in gesprek was met de Saudische regering in een poging een verbod op het toestel te voorkomen. RIM wilde niet ingaan op de gesprekken.

Saudi-Arabië is een van de landen die de zorg heeft uitgesproken dat het toestel een bedreiging is voor de veiligheid, omdat versleutelde informatie die via de telefoons wordt verstuurd wordt omgeleid naar computers in het buitenland. Hierdoor zijn lokale regeringen niet in staat de informatiestroom te controleren.

Critici houden echter vol dat Saudi-Arabië en andere landen slechts de vrijheid van meningsuiting verder willen beperken en de nu al strenge controle op de media willen uitbreiden.

De overeenkomst tussen RIM en Saudi-Arabië kan verstrekkende gevolgen hebben voor de situatie in een aantal andere landen, waaronder India en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze landen hebben vergelijkbare zorgen geuit over de afhandeling van data.

Saudisch verbod BlackBerry van de baan
Saudisch verbod BlackBerry van de baan (Foto: Novum)

Meer files dan op Zwarte Zaterdag

Op de Franse wegen was het zaterdag rond het middaguur drukker dan op Zwarte Zaterdag, wat normaal gesproken de drukste dag van het jaar is. Zaterdag stond er op het hoogtepunt van de drukte zo'n 720 kilometer file, terwijl dat vorige week zeventig kilometer meer was. Dat meldt de ANWB.

De files van gemiddeld dertig kilometer staan op de doorgaande wegen richting het zuiden. De grootste knelpunten zijn de A7 van Lyon richting Orange en de A9 van Orange naar Perpignan. De grootste drukte in het midden van Frankrijk is op de A71 bij Vierzon, waar twintig kilometer file staat. Aan de zuidkant van Bordeaux op de A63 is het ook druk. Vakantiegangers moeten 1,5 uur wachten voor de Mont Blanc Tunnel richting Italië.

In Duitsland valt de drukte mee. Alleen op de A7 van Hannover richting Hamburg staan door een ernstig ongeluk files van 25 kilometer op beide rijbanen. De Tauerntunnel vormt in Oostenrijk het grootste knelpunt. In Zwitserland is het aan de zuidkant van de Gotthardtunnel het drukst door terugkerend vakantieverkeer.

Gestopte Van der Leegte verbaasd over ophef

Tommie van der Leegte heeft met verbazing gereageerd op het nieuws dat hij nog bij NAC Breda onder contract staat. De middenvelder, die inmiddels is gestopt, laat weten alleen nog tekengeld tegoed te hebben.

"Ik heb de club een aantal jaar geleden geholpen door geen tekengeld op te eisen", aldus Van der Leegte tegen BN/De Stem. "Het was wat mij betreft prima als ik dat geld later zou krijgen. Op dát geld heb ik dus nog recht."

"Het is zeker niet zo dat ik een of andere geldwolf ben. Ik heb NAC juist geholpen door mijn laatste contractjaar in te leveren. Nogmaals: alleen het tekengeld heb ik nog tegoed", besluit de oud-speler van onder meer PSV.

Van der Leegte richt zich vanaf dit seizoen op zijn nieuwe functie binnen NAC. De oud-prof gaat sponsors werven en spelers scouten. "Ik heb een geweldige tijd gehad in Breda en wil de fans daarvoor bedanken", besluit de Brabander.

Guillermo del Toro dicht bij deal met THQ

Guillermo del Toro heeft in het verleden al meerdere keren zijn liefde over games uitgesproken. Volgens LA Times is de filmregisseur bezig een grote deal te tekenen bij THQ. Als de deal doorgaat dan gaat Del Toro werken aan verschillende games die 'technisch en verhalend zeer interessant zijn'.

Del Toro, die in Mexico geboren is, heeft als regisseur en producer verschillende films op zijn naam staan. Zo heeft de man Hellboy, Hellboy 2: The Golden Army, Pan's Labyrinth, Mimic en Blade 2 op zijn CV staan. Ook is Del Toro betrokken bij de verfilming van The Hobbit, een boek van Lords of the Rings-auteur Tolkien. Guillermo gaat die film niet regisseren, maar hij is wel verantwoordelijk voor de screenplay van de film.

Het is niet de eerste keer dat een bekende filmregisseur de wereld van games betreedt. Onder andere Steven Spielberg en Peter Jackson gingen hem voor. Steven Spielberg is de bedenker van de Medal of Honor-serie en Boom Blox (Wii). Peter Jackson werkte een tijdje aan Halo: Chronicles, dat een interactieve filmervaring in het Halo-universum zou worden. Helaas gaf Peter Jackson in 2009 aan dat die game van de baan is. Volgens Microsoft staat het project in de spreekwoordelijke koelkast.

De deal tussen THQ en Guillermo del Toro is nog niet rond. Het is ook nog niet bekend om hoeveel games het gaat, laat staan wat voor games het zijn.

Guillermo del Toro is de man met bril

Alonso: "Geen leider in het kampioenschap"

Volgens Fernando Alonso is er op dit moment geen leider in het kampioenschap en zal het de laatste zeven races aankomen op de continuïteit van de de coureurs.

In Hongarije wist Mark Webber de leiding in het kampioenschap te heroveren, waardoor hij op een voorsprong van twintig punten op Alonso kwam te staan, die vijfde staat in het klassement. Toch vindt Alonso dat er op dit moment geen duidelijke leider is.

Op de website van Ferrari verklaarde hij: "Als je het kampioenschap leidt, ben je erg gestresst, omdat je bij ieder punt dat je verliest het gevoel hebt dat je voorsprong verdwijnt. Als je achterligt, voel je je ook erg gestresst, omdat je geen enkele fout meer mag maken. In de situatie waarin we nu zitten, voelt niemand zich echter leider in het kampioenschap en voelt niemand zich gestresst. Vijf coureurs vechten om het kampioenschap en er zijn nog zeven races te gaan. Alles kan nog gebeuren."

Alonso is van mening dat de vijf titelkandidaten aan elkaar gewaagd zijn en dat het in de slotraces aan zal komen op continuïteit. "We moeten kalm blijven en zoveel podia pakken als mogelijk is. Op sommige circuits is onze auto goed, dan moeten we winnen, zoals in Duitsland. Op sommige circuits werkt onze auto niet perfect, dan moeten we er het beste uit halen, zoals in Hongarije."

De Spanjaard vertrouwt op zijn ervaring in de Formule 1 en Ferrari's ervaring met het winnen van titels. Ook volgt hij in de zomerstop een intensief trainingsprogramma. "Vijf van de laatste races zijn buiten Europa, dus het wordt niet makkelijk. We moeten mentaal 100 procent klaar zijn om voor het kampioenschap te vechten en we moeten fysiek 110 procent in orde zijn, omdat we geen kans mogen laten liggen. Ik zal veel gaan trainen."

S. Sánchez blijft Euskaltel trouw

Samuel Sánchez fietst ook de komende jaren voor Euskaltel. De 32-jarige Spanjaard was in het bezit van een aflopend contract, maar besloot bij te tekenen tot en met 2012. De afgelopen weken werd Sánchez onder meer in verband gebracht met een overgang naar Vacansoleil.

Voor Sánchez was het belangrijk dat ook Romain Picard en Igor Anton eerder deze week hun contracten bij de Baskische formatie verlengden. "Ik kan me niet indenken in het shirt van een andere ploeg te rijden, maar ik had wel een aantal goede aanbiedingen", liet de huidige Olympisch kampioen op de website van Euskaltel weten.

In de afgelopen Tour de France werd Sánchez vierde. De Spanjaard verloor zijn plek op het podium in de laatste tijdrit aan Rabobank-kopman Denis Menchov.

Sanchez blijft Euskaltel trouw
Sánchez blijft Euskaltel trouw (Foto: Novum)

'Carragher krijgt nieuw contract bij Liverpool'

Jamie Carragher tekent op korte termijn een nieuw contract bij Liverpool. De huidige overeenkomst tussen beide partijen loopt nog één jaar door, wat volgens trainer Roy Hodgson snel verlengd moet worden.

"Het contract van Carragher heeft zeker prioriteit", liet Hodgson aan een Engelse tv-zender weten. "Er is erg veel gebeurd in de laatste weken. Ik ben ontzettend vaak op de club geweest en heb nog geen tijd gehad om te praten over de contracten van de spelers."

"Ik weet dat Jamie één jaar te gaan heeft. Verder weet ik het niet. Ik heb geen idee hoe lang de contracten van de andere spelers nog lopen."

Vennegoor en Bruggink trainen bij Jong PSV

Arnold Bruggink en Jan Vennegoor of Hesselink trainen vanaf maandag a.s. mee bij Jong PSV. Het duo heeft momenteel nog geen club en wil bij de beloften van de Eindhovenaren de conditie op peil houden.

Vennegoor of Hesselink speelde vorig seizoen bij Hull City. Het contract van de aanvaller werd echter niet verlengd, waardoor hij zijn spullen kon pakken. Via zaakwaarnemer Rob Jansen liet de 31-jarige speler ook weten nog niet toe te zijn aan een terugkeer naar Nederland. De spits wil eerst bekijken of hij nog bij een buitenlandse werkgever aan de slag kan.

Bruggink kwam afgelopen seizoen uit voor het Duitse Hannover '96 en had eveneens een aflopende verbintenis. De aanvaller zou, net als Vennegoor of Hesselink, het liefste nog even in het buitenland blijven. Toch heeft hij ook toegegeven dat een Nederlandse ploeg niet op voorhand wordt afgewezen.

Renshaw sprint naar zege in ochtendrit Denemarken

Mark Renshaw heeft de vierde etappe in de Ronde van Denemarken gewonnen. De renner van HTC Columbia was in de etappe van Nyborg naar Odense over 100 kilometer de snelste in een massasprint. Ploeggenoot Matthew Goss werd tweede voor Alex Rasmussen van Saxo Bank.

In de top tien van de ochtendrit waren drie Nederlanders terug te vinden. Theo Bos werd vierde in de sprint voor Pim Ligthart (5) en Kenny van Hummel (8).

In het algemeen klassement blijft de leiding in handen van de Deen Matti Breschel. De renner van Saxo Bank heeft voor de tijdrit, die later vandaag wordt verreden, een marge van tien seconden op teamgenoot Jakob Fuglsang en een kleine halve minuut op de Nederlander Joost van Leijen.

De Ronde van Denemarken duurt nog tot en met morgen.

Ruzie over dure koffie

Douwe Egberts levert sinds een week geen pakken koffie van een pond meer aan Jumbo en C1000. Deze supermarkten weigeren de prijsverhoging voor koffie te betalen. Een woordvoerster van C1000 zei zaterdag niet te weten hoelang de pondspakken nog uit te schappen zullen blijven.

Marktleider Douwe Egberts voerde een prijsverhoging door van gemiddeld 4,5 procent. Koffie is daardoor zo'n 10 cent per half pond duurder. De koffiebrander zegt genoodzaakt te zijn tot de prijsverhoging door structurele prijsstijgingen voor koffie op de wereldmarkt. Door misoogsten is het aanbod van koffie kleiner, terwijl de vraag in opkomende economieën als Brazilië en China is toegenomen.

Inkooporganisatie Bijeen, waarvan Jumbo en C1000 deel uitmaken, weigert de prijsverhoging te accepteren. De supers vinden de hogere prijs 'onverantwoord'. Andere supermarktketens hebben de prijsverhoging wel geslikt.

Motorrijder komt om het leven

Een 24-jarige motorrijder is bij een eenzijdig ongeluk in Tilburg om het leven gekomen. De man verloor rond 20.45 uur de macht over zijn stuur toen hij op de Kapelmeesterlaan met hoge snelheid over een verkeersdrempel reed. Hij kwam ten val en werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij in de loop van de nacht, meldt de politie.

Omstanders zagen dat de man van de motor werd geslingerd en deels onder een geparkeerde auto terechtkwam. Ze hebben het voertuig verplaatst om het slachtoffer, dat toen al buiten kennis was, te helpen. Zijn motor was zo'n honderd meter verderop terechtgekomen.

Vrouw vermoordt kinderen

De Schotse politie heeft vrijdag een Amerikaanse vrouw aangeklaagd voor de moord op haar drie kinderen. De 46-jarige vrouw werd in Edinburgh gearresteerd nadat de politie autopsie op de lichamen van haar kinderen had verricht. De ontzielde lichamen van de kinderen werden woensdag ontdekt nadat er een gasexplosie had plaatsgevonden in een huis in Edinburgh.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de kinderen echter niet omgekomen door de explosie. De moeder van de kinderen ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Het lijkt erop dat zij woensdag uit het raam van het huis is gevallen. Wanneer de vrouw voor de rechter verschijnt is dan ook nog niet duidelijk. De vrouw, Theresa Riggi, en haar man, Pasquale Riggi, lagen met elkaar in scheiding. Beiden wilden de voogdij over de kinderen. Afgelopen week zou het stel in de rechtbank verschijnen, maar Theresa Riggi kwam niet opdagen.

Huta Galung mist finale Segovia

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd om de finale van de challenger in Segovia te bereiken. Onze landgenoot verloor in de halve eindstrijd van Adrian Mannarino uit Frankrijk. De setstanden waren 6-3 en 6-4.

In de eerste set wist Mannarino bij een stand van 3-2 een breakpoint te benutten. Ook in de tweede set keek Huta Galung al snel tegen een achterstand aan, waardoor de partij al vrij snel gespeeld was.

Mannarino speelt in de finale tegen de winnaar uit de partij tussen Daniel Gimeno-Traver en Vincent Millot.

'Bezoek Wilders aan New York schaadt Nederland'

Het bezoek dat Geert Wilders op 11 september aan New York brengt is riskant en kan schadelijk zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dat zei CDA-senator en partijprominent Hans Hillen zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Volgens Hillen moet Wilders rekening houden met zijn nieuwe rol nu de VVD, het CDA en de PVV onderhandelen over een coalitie. "Als dat kabinet er komt, moet hij niet alleen het belang van de PVV, maar ook het belang van Nederland in het oog houden."

Ook Frans Leijnse, lid van de Eerste Kamer namens de PvdA, vindt de speech van Wilders tijdens een demonstratie tegen de bouw van een moskee nabij Ground Zero onverstandig. "Als ondersteuner van het regeringsbeleid heeft hij een bredere verantwoordelijkheid. Hij wordt onderdeel van de coalitie, dan vertegenwoordigt hij de Nederlandse regering".

Wilders toont zich niet onder de indruk van de kritiek van Hillen. "Ach, laat hem er maar vast aan wennen. Ik ga natuurlijk gewoon en zal zeggen wat ik wil", reageert hij. Hij verwijst naar de verklaring die hij samen met Mark Rutte (VVD) en Maxime Verhagen (CDA) deed uitgaan toen ze besloten te gaan onderhandelen. "Ik mag en ga zeggen wat ik wil over de idiote bouw van een moskee op Ground Zero en CDA en VVD mogen op hun beurt daarover zeggen wat ze vinden, ook als ze kritiek hebben."

De demonstratie is georganiseerd door Stop Islamization Of America en vindt plaats vlakbij de plek waar op 11 september 2001 de aanslag werd gepleegd op de WTC-torens. Andere sprekers zijn de Republikeinse politicus Newt Gingrich en nabestaanden. Wilders vindt het 'absurd' dat bij Ground Zero een moskee wordt gebouwd, vlakbij de plaats 'waar de islam de ergste misdaad van de afgelopen jaren pleegde'. Dat is een belediging voor de duizenden slachtoffers en hun nabestaanden, aldus de PVV-leider.

'Bezoek Wilders aan New York schaadt Nederland'
'Bezoek Wilders aan New York schaadt Nederland' (Foto: Novum)

Been lovend over huurling Smolov

Michael Lumb en Fedor Smolov spelen in het komende seizoen op huurbasis voor Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers, Mario Been, is erg te spreken over beide huurlingen van respectievelijk Zenit St. Petersburg en Dinamo Moskou.

Toch is de trainer van mening dat Smolov momenteel verder is dan Lumb. "Smolov zit dichter tegen een basisplaats aan, dat is duidelijk", aldus de oefenmeester. "Hij is conditioneel nog niet helemaal op ons niveau, dat wijzen de tests van Toine van de Goolberg uit. Maar hij heeft heel veel in huis, dat heeft iedereen nu al kunnen zien."

Lumb is ten opzichte van Smolov wat minder ver. "Lumb moet wennen aan het systeem en daar krijgt hij de tijd voor. Ik laat voor 26 augustus geen spelers meer naar Excelsior vertrekken. En als wij de Europa League-poulefase halen, dan blijft iedereen. Dan heb ik al mijn spelers hard nodig."

Ook de technisch directeur van Feyenoord, Leo Beenhakker, ziet dat Lumb nog met een aantal aanpassingsproblemen te kampen heeft. "Lumb is in potentie een prima verdediger. Hij heeft nog moeite met onze speelwijze. Dat heeft nog even tijd nodig, maar dat wisten wij."

Daarnaast is Don Leo ook erg tevreven over Smolov. "Smolov is erg veelbelovend. Hij maakte tegen Benfica een prima doelpunt. Hij moest noodgedwongen als diepe spits aan de slag, maar is vooral iemand die meer aan voetballen toe moet komen. Als hij meer ruimte krijgt, is hij op zijn best."

Ajax blijft hopen op komst Leonardo

Ajax blijft verwoede pogingen doen om Leonardo binnen te halen. De Amsterdammers zijn nog altijd op zoek naar een speler, die aanvallend uit de voeten kan. De speler van NAC Breda zou een prima aanvulling zijn.

Leonardo heeft naar eigen zeggen geen idee hoe de onderhandelingen ervoor staan. "Ik hoor alleen via via dat er gesproken wordt", liet hij aan BN/De Stem weten.

NAC Breda is nog altijd aan het kijken of Nicolae Mitea, een voormalig Ajacied, aan de selectie toegevoegd kan worden. Men moet echter nog wel bepalen of de Roemeen fit genoeg is.

Squashster Van der Heijden komt tekort in kwartfinale

Milou van der Heijden heeft haar knappe overwinning in de eerste ronde van de Sun & Surf Cup 2010 in Vancouver geen vervolg kunnen geven. De squashster uit Valkenswaard, die tijdens het WISPA Tour 8 kampioenschap in Canada geen beschermde status had, moest in de kwartfinales buigen voor Nicolette Fernandes.

De 19-jarige Van der Heijden verraste een dag eerder met een zwaarbevochten zege op de Canadese Stephanie Edmison en had ook tegen de als vierde geplaatste Fernandes uitzicht op een hernieuwde stunt. Van der Heijden nam een 1-0 voorsprong en leek lang ook het tweede bedrijf binnen te halen. De speelster uit Guyana, de nummer 57 van de wereld, knokte echter voor wat ze waard was en slaagde er via een tiebreak in de stand weer gelijk te trekken. In het restant van de partij was Van der Heijden niet meer in staat om het spel te domineren, met een nederlaag tot gevolg: 11-8, 10-12, 7-11, 6-11.

Met de kwartfinaleplaats verdiende Van der Heijden 85 punten voor de wereldranglijst. Hierdoor stijgt ze vermoedelijk volgende maand circa tien plaatsen op de WISPA World Ranking. De Nederlandse staat nu 90e.

Kaká had al knieklachten voor het WK

Kaká heeft toegegeven dat hij al voor het WK in Zuid-Afrika last had van zijn knie. "Ik heb niet in de gaten gehad dat het allemaal zo ernstig was", zei de Braziliaanse spelmaker van Real Madrid tegen Spaanse media. "Het is een triest moment maar ik zal hard werken om terug te keren."

Kaká liet zich donderdag in Antwerpen opereren, nadat de blessure aan het licht was gekomen toen hij terugkeerde van vakantie. De 28-jarige middenvelder moet naar verwachting drie tot vier maanden revalideren.

In zijn eerste jaar bij Real Madrid ontbrak Kaká ook al regelmatig door blessureleed. De Madrilenen namen de speler in de zomer van 2009 voor 65 miljoen euro over van AC Milan.

Ajax en Feyenoord wilden Melchiot verleiden tot terugkeer

Mario Melchiot had geen interesse om na zijn dienstverband bij Ajax nogmaals in de Nederlandse Eredivisie uit te komen. Hij lijkt zijn carrière bij Umm-Salar uit Qatar af te sluiten.

"Ik heb m'n hele carrière in weer en wind gespeeld, mijn familie wil ook wel eens de zon zien", klinkt de beweegreden van Melchiot tegenover NUsport. "Het is er nu een graadje of veertig, vijftig, maar straks is het er heerlijk."

Melchiot was in het verleden bang voor de mooie omstandigheden. "Ik was bang dat als ik in Italië of Spanje zou gaan spelen ik zou bezwijken voor de charmes van het goede leven. Dan zou de disciplinefactor een probleem worden. Ik ben zelf nogal relaxed. Nu kan ik er wel mee omgaan, die ervaring heb ik inmiddels. Nu is het moment gekomen om ook te genieten."

Alle doelstellingen die de 33-jarige speler had (international worden, een groot toernooi meemaken, bij topclubs spelen en in de Premier League acteren), zijn bereikt. Een terugkeer naar Nederland zag hij niet zitten. "Nee, geen moment. En dat wist ik al toen ik Ajax verliet voor Chelsea. Het is heel simpel: voetballen in Nederland heb ik gedaan, er was geen reden om dat weer te doen. Ajax en Feyenoord hebben in de loop der jaren geïnformeerd, maar dat wilde ik niet."

Volleybalvrouwen denderen over Puerto Rico

Het Nederlands dames volleybalteam heeft haar tweede wedstrijd in de Grand Prix overtuigend gewonnen van Puerto Rico. Net als gisteren tegen Thailand verloor de formatie van Avital Selinger geen enkele set (25-9, 25-12, 25-21), waardoor Oranje voorlopig eerste staat in poule C. Morgen om 10.00 uur speelt Nederland tegen gastland China.

Avital Selinger startte met dezelfde basis als gisteren: Francien Huurman, Manon Flier, Chaïne Staelens, Maret Grothues, Caroline Wensink, spelverdeelster Laura Dijkema en libero Janneke van Tienen.

Vanaf het begin zette Nederland veel druk op Puerto Rico door uitstekend te serveren en blokkeren. In de eerste twee sets nam Oranje direct afstand van de Puerto Ricaansen en bouwde de voorsprong in de loop van de sets verder uit. In de derde set kwam Puerto Rico nog even dichtbij (11-12), maar Nederland hield het hoofd koel en bleef goed en constant spelen (22-17, 24-19, 25-21).

Staelens was vandaag de topscorer aan Nederlandse zijde met twaalf punten, Wensink en Huurman scoorden elfmaal. Aanvoerder Flier maakte vandaag tien punten. "We hebben onze eigen taken goed uitgevoerd", aldus Flier. "Veel servicedruk, een goed blok, het was weer prima teamwork." Spelverdeelster Laura Dijkema zei na afloop dat deze overwinning goed is voor het zelfvertrouwen van het team.

Coach Selinger was vol lof over zijn dames op de persconferentie na de wedstrijd. "Onze service, blokkering en verdediging waren uitstekend vandaag. We speelden met de juiste instelling, met het hart." Er werden in totaal twaalf aces gemaakt en Oranje scoorde met haar blokkering veertien punten.

Zelfmoordpoging met wc-papier geslaagd

Een gevangene in het Texaanse Edinburg heeft donderdag op bijzonder pijnlijke wijze zelfmoord gepleegd. De achttienjarige Joel de la Rosa is gestorven na het eten van een aanzienlijke hoeveelheid nat toiletpapier.

De man was net drie uur voor zijn dood gearresteerd wegens drugsbezit en verzet bij arrestatie. Hij was volgens ambtenaren al eerder gearresteerd, en probeerde zich toen in zijn cel te verhangen. De politie wist dit destijds ternauwernood te voorkomen.

Ondanks deze eerdere zelfmoordpoging, kreeg de gevangene volgens politiechef Quirino Munoz dit keer geen extra bewaking. De politie zal de zelfmoord van De la Rosa nu onderzoeken.

Tofste baas - Tweede Ronde - dag 31

Het eerste gevecht in de tweede ronde is gewonnen door GlaDOS. Zij is de eerste die in de kwart finale zal uitkomen.

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Dracula (Castlevania)
Dracula is natuurlijk één van de meest bekende mythische figuren en de grote vijand in de Castlevania-reeks. De held in de reeks komt de oppervampier een aantal keer in de serie tegen en blijkt deze altijd een hele uitdaging om te verslaan. Omdat het lichaam van Dracula elke keer helemaal kapotgaat en hij elke game opnieuw geboren wordt komt hij altijd terug in een andere gedaante waardoor gevechten met hem altijd een nieuwe belevenis zijn.

Saren (Mass Effect)
Koelbloedig, dat is wat je van Saren zou kunnen zeggen. Die eigenschap maakt hem natuurlijk een geweldige vijand. Hij is het grote kwaad in de eerste Mass Effect-game. Hij staat erom bekend alles te doen om zijn doel te bereiken, en dat is nou net wat hem zo'n lastige tegenstander maakt.

Diablo (Diablo)
Diablo, een van de Prime Evils, is de eindbaas in Diablo I en Diablo II classic. Na eeuwen gevangen te hebben gezeten in de krochten van de hel onder het dorpje Tristram, komt hij vrij en laat hij een spoor van vernieling achter zich. Zijn doel? Zijn twee broers bevrijden en zo de wereld Sanctuary veranderen in een hel.

DraculaSarenDiablo

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Hockeysters halen uit tegen Schotland: 8-0

De Nederlandse hockeysters hebben gisteravond in een vriendschappelijk duel Schotland van de mat gespeeld. Oranje won in Rotterdam met 8-0.

Maartje Paumen benutte drie strafcorners, Claire Verhage scoorde twee keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Maartje Goderie, Marilyn Agliotti en Ellen Hoog.

Afgelopen woensdag won de ploeg van bondscoach Herman Kruis ook al met ruime cijfers van Schotland. Toen werd het 5-0 en nam Paumen evenals vrijdag drie goals voor haar rekening.

Epic Mickey misschien naar Xbox 360 en PS3?

Warren Spector, van de Epic Mickey game, heeft aangegeven dat Epic Mickey later wel eens uit zou kunnen komen op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Komend najaar komt de game uit voor de Wii maar vanwege de PlayStation Move en de Microsoft Kinect zou de game wel eens op meer consoles kunnen verschijnen.

Spector geeft aan dat als we hem voor de Move en Kinect zouden vragen of de game ook naar andere consoles zou komen had hij nee gezegd want de game is rond bepaalde bewegingen gemaakt. Maar met de technologie van tegenwoordig is er geen reden waarom we het niet zouden doen.

Spector geeft daarna aan dat dit uiteindelijk niet zijn besluit is en dat hij zoals eerder toegeeft een groot fan te zijn van de Wii. Daarnaast is hem ook nog niet gevraagd of hij een port wil maken. Epic Mickey is nog steeds een Wii exclusieve game en Warren Spector is er tevreden mee.

Mickey

Mallorca stapt naar rechter omtrent EL-uitsluiting

Real Mallorca zet de stap naar de rechter in plaats van het Internationaal Sporttribunaal (CAS) om de uitsluiting voor de Europa League aan te vechten. De ploeg werd onlangs uitgesloten van deelname aan het toernooi, omdat het de financiën niet op orde heeft. Vervolgens trachtte de Spaanse club die beslissing ongedaan te maken bij de UEFA. Dat sorteerde geen effect.

Om alsnog in de Europa League uit te mogen komen, zal de club de stap naar de rechter zetten. Het gaat naar de Handelsrechtbank van Palma de Mallorca en heeft meerdere ijzers in het vuur. Het strijdplan is inmiddels uitgezet.

De nieuwe club van Jonathan de Guzman liet via het digitale thuis weten ook al vervolgstappen voor handen te hebben. "Als de club niet toegelaten wordt, zullen we beroep doen op alle bevoegde Spaanse en Zwitserse instellingen", luidde de verklaring.

Boom wint Mijl van Mares

Wielrenner Lars Boom heeft beslag weten te leggen op de eerste plek tijdens de 49ste editie van de Mijl van Mares. Na eerst 100 kilometer te hebben gefietst wist hij op de finish landgenoot Niki Terpstra nipt voor te blijven. De derde plaats was weggelegd voor Mario Aerts.

Het is na de Tour al het tweede criterium wat Boom op zijn erelijst mag bijschrijven. Eerder was hij in het Na-Tourcriterium van Boxmeer ook al de snelste.

El Hamdaoui ziet zichzelf als een '9,5'

Mounir El Hamdaoui start zondagmiddag waarschijnlijk in de basis bij Ajax, dat hem onlangs overnam van AZ. Hij vervangt de geschorste Luis Suárez, meldt De Telegraaf.

In aanloop naar het duel met FC Groningen, het eerte duel van het nieuwe seizoen, leeft trainer Martin Jol met het feit dat aanvoerder Suárez er niet bij is. "Dit ligt in de lijn van de hele voorbereiding. Zulke avontuurtjes gebeuren dit jaar, maar tot dusver zijn we er eigenlijk heel goed doorheen gerold", zegt Jol.

"Hopelijk lukt dat in Groningen ook. Mounir is op Luis na de topscorer van Nederland geworden en het jaar daarvoor was hij Voetballer van het Jaar, topscorer en won hij met zijn club prijzen. Ik hoop dat hij ons vijftien tot twintig goals zal bezorgen en zondag met scoren begint", schetst de trainer een verwachting.

El Hamdaoui ziet zichzelf echter niet als een diepe spits (nummer 9), maar ook niet als een aanvallende middenvelder (nummer 10). "Eigenlijk zie ik mezelf meer als een 9,5. Marko Pantelic was echt een aanspeelpunt, ik wat minder", aldus de aankoop van de Amsterdammers.

Man sterft na verwijderen stuk hout uit been

Een 67-jarige Oostenrijker is woensdag overleden na een bizar incident. Wilhelm H. uit Krustetten kreeg tijdens het zagen een groot stuk hout in zijn been. Nadat hij deze eigenhandig had verwijderd, bloedde hij dood.

Volgens de autoriteiten in het Neder-Oostenrijkse plaatsje was het slachtoffer hout aan het verzagen met een kettingzaag. Hierbij kwam een stuk hout van 1,4 meter vrij dat zijn been doorboorde en een slagader raakte.

Wilhelm bedacht zich niet en trok het stuk hout uit zijn been. Hij had dit beter niet kunnen doen, want het stuk hout hield de geraakte slagader 'dicht'.  De man bloedde dood alvorens zijn verbijsterde zoon hem aantrof in de tuin.

N. Todt werkt aan Formule 1-debuut Maldonado

Als het aan Nicolas Todt ligt start Pastor Maldondado volgend jaar in de Formule 1. De manager van de rijder uit Venezuela bevestigt dat het in gesprek is met verschillende teams over een contract met zijn pupil.

"Pastor heeft momenteel een geweldig seizoen in de GP2. Zijn snelheid is enorm goed en hij zit bij een geweldig team. Hij rijdt beter dan ooit. Ik denk dat hij bewijst klaar te zijn voor de Formule 1", vertelde Todt aan 422race.com. Todt, de zoon van FIA-president Jean Todt regelt ook de zaken van Felipe Massa en Jules Bianchi. Hij hoop Maldondado dan ook snel in de Formule 1 te krijgen. "Hij is nog erg jong en heeft maar twee jaar ervaring. Mocht hij een kans krijgen, zal hij die wel aanpakken. We willen hem zo snel mogelijk in de Formule 1 hebben."

Eerder werd de coureur al in verband gebracht met Sauber, waar hij Pedro de la Rosa af zou lossen.

7 augustus, wat gebeurde er zoal vandaag?

Terug van weg geweest, een historisch overzicht van deze datum. Om te beginnen een leuk nerdnieuwtje. Het is vandaag exact dertig jaar geleden dat in ons land Viditel werd geïntroduceerd. Het zegt je waarschijnlijk geen ene flikker. Is ook niet zo verwonderlijk, want deze voorloper van internet is in tegenstelling tot de Franse evenknie Minitel een vroege dood gestorven.

Vandaag kun je je Afghaanse buurman een hand geven, als je ene man bent dan. Hun thuisland is namelijk 91 jaar geleden onafhankelijk geworden.

Dertien jaar geleden ging het met de economie een stuk beter dan vandaag de dag. In 1997 knalde de AEX voor het eerst door de duizend-puntengrens.

Tot slot weer een paar jarigen. Als eerste David Duchovny, aka Fox Mulder. Hij heeft vandaag een Abraham in zijn tuin staan. Ook Charlize Theron is jarig. Deze babe wordt vandaag al weer 35. Ook Angela Schijf (blijft een lekker wijf) is jarig vandaag, Zij wordt 31. Alle jarigen, van harte gefeliciteerd!

CD: GI:EL Mega Top 50 Covers

"Beter dan het origineel" is een veel voorkomende sms bij de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. Het gaat dan om het commentaar op een programma-onderdeel dat sinds halverwege 2009 vaste prik is bij Giel, de Mega Top 50 Covers. Een bezoekende band wordt gevraagd om ook even een nummer te coveren dat dan in de top 50 staat. Die worden dan vervolgens naar de krappe gang naast de studio gestuurd om hun ding te doen. En dat pakt soms briljant uit en soms helaas wat minder.

'Boonen niet op tijd fit voor WK'

Tom Boonen kan op 3 oktober waarschijnlijk niet meedoen aan het WK wielrennen. Dat zegt zijn ploegarts bij Quick Step, Yvan Vanmol, tegen Het Nieuwsblad. De Belg onderging half juli een knieoperatie en is vermoedelijk niet op tijd hersteld.

"Het gaat zeker niet slecht met Tom, maar het komt er nu op aan geen stappen over te slaan", zegt Vanmol. "Forceren we de zaak, dan zijn we een stuk verder van huis." Boonen keert op zijn vroegst half september terug in competitie. Voor de wereldkampioen van 2005 rest dan slechts een korte voorbereiding.

"De realist in mij concludeert dat de aanwezigheid van Tom op het WK in Australië op zijn minst problematisch is", vervolgt de ploegarts. "Op zijn minst, want eigenlijk denk ik niet dat het voor Tom mogelijk zal zijn om daar aanwezig te zijn."

Heavy Rain Move Edition voor kerstmis

Ross Alexander, product manager van de Heavy Rain Move Edition, heeft de eerste screenshots van het spel met move-controls geplaatst op de PlayStation Blog. Daarnaast heeft hij gezegd dat de Move Edition voor de kerst in de winkels zal liggen, degene die de oude versie van Heavy Rain hebben kunnen gratis een update downloaden voor de move-controls.

Het is mogelijk om de game met de PlayStation Move Controller te spelen in combinatie met de Dualshock 3 Wireless Controller of de PlayStation Navigation Move Controller. Voor de volledige ervaring moet je gebruikmaken van de Move Controller en de Navigation Controller.

Move EditieMove EditieMove Editie

Terror Jaap verliest zaak loonbelasting

De winnaar van De Gouden Kooi, Jaap Amesz, heeft in een rechtszaak over de heffing van loonbelasting over zijn gewonnen prijzengeld aan het kortste eind getrokken. Een rechter bepaalde dat de Belastingdienst terecht loonbelasting heeft geheven in plaats van kansspelbelasting.

Amesz, beter bekend onder zijn artiestennaam Terror Jaap, won 1.351.000 euro in de finale van De Gouden Kooi. Op verzoek van de Belastingdienst hield Talpa direct 453.923,30 euro aan loonbelasting in. Jaap was echter van mening dat er 25 procent kansspelbelasting ingehouden moest worden, maar de rechter was het met de Belastingdienst eens dat hier sprake moet zijn van loonbelasting.

Fiscalist Monique Ligtenberg van tijdschrift Fiscaal up to Date plaatst haar vraagtekens bij de uitspraak. "Jaap stelt zich op het standpunt dat er kansspelbelasting (25 procent) en geen loonheffing (oplopend tot 52 procent) betaald moet worden over het prijzengeld. Daar sluit ik me bij aan. Deze uitspraak van de rechter lijkt me onhoudbaar. Maar zolang die staat, zijn deelnemers aan tv-spelletjes gewaarschuwd."

Vrouw uren op bank met foetus in onderbroek

Een Zuid-Afrikaans ziekenhuis is in opspraak na een bizar incident donderdag. Een vrouw met een miskraam werd urenlang achtergelaten op een bank in het Prince Mshiyeni Hospital in Umlazi. De vrouw zat al die tijd alleen met haar overleden foetus in haar slipje.

"We zijn de zaak nu aan het onderzoeken", verklaarde woordvoerder Nonkululeko Ngcobo gisteren. "We hebben het ziekenhuispersoneel gesproken. De aanwezige arts is gevraagd een verslag in te leveren bij de directeur."

Donderdag liep een vrouw het ziekenhuis binnen met een miskraam. In plaats van haar direct te helpen, werd ze naar een bankje verwezen. Hier werd ze naar verluidt uren aan haar lot overgelaten met de foetus in haar onderbroek. "Specialisten hebben de vrouw opgezocht en ze maakt het goed. We leven met haar mee en bieden onze verontschuldigingen aan."

Het is niet het eerste incident in een Zuid-Afrikaans ziekenhuis deze week. Afgelopen woensdag werd een ontbonden lijk aangetroffen in een ventilatiekanaal in een ander ziekenhuis. Regeringspartij ANC is woedend en eist strenger toezicht op de Zuid-Afrikaanse ziekenhuizen.

Wedstrijdje kind- en gezinsvriendelijkheid

Heel Nederland kan meedoen aan een wedstrijdje kind- en gezinsvriendelijkheid. Gemeenten, ouders, kinderen, jongeren, volwassenen en professionals kunnen kind- en gezinsvriendelijke initiatieven indienen, bijvoorbeeld speelplekken in de wijk of mogelijkheden voor het beoefenen van de één of andere sport.

De verkiezing wordt gehouden in opdracht van het Netwerk Child Friendly Cities van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het programmaministerie voor Jeugd en Gezin. Ze willen meer aandacht voor kind- en gezinsvriendelijkheid. Alle kind- en gezinsvriendelijke initiatieven die de afgelopen vijf jaar zijn verwezenlijkt, komen in aanmerking. Ze moeten wel voor 1 oktober bij de organisatoren zijn ingediend.

Een jury van deskundigen kiest uit alle inzendingen de tien meest aansprekende voorbeelden. Daaruit pikt een jeugd- en ouderjury de vijf kanshebbers op de bekroning.

Berdych onderuit tegen Malisse

Tomas Berdych is uitgeschakeld in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Washington. De als eerste geplaatste Tsjech verloor in drie sets van de Belg Xavier Malisse: 4-6, 6-3, 2-6. In de halve finale neemt Malisse het op tegen Marcos Baghdatis (8). De Cyprioot won zijn partij van de Spanjaard Fernando Verdasco (3) met 7-6 (3), 6-4.

De andere partij in de halve eindstrijd gaat tussen de Kroaat Marin Cilic (4) en David Nalbandian uit Argentinië. Cilic rekende af met de Servische Janko Tipsarevic: 7-6 (4), 6-4. De van een blessure teruggekeerde Nalbandian won met 3-6, 6-2, 6-3 van de als dertiende geplaatste Fransman Gilles Simon.

Berdych onderuit tegen Malisse
Berdych onderuit tegen Malisse (Foto: Novum)

Zorgen over omroepplannen nieuw kabinet

De publieke omroep vreest voor het verdwijnen van veel banen als het kabinet VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV er komt. De zorgen in Hilversum zijn groot, meldt Ton F. van Dijk, voormalig netwerkcoördinator van de publieke omroep en tegenwoordig voorzitter van de vereniging van tv-producenten OTP in de Volkskrant.

Honderden of zelfs duizenden banen worden mogelijk geschrapt als de plannen van de drie partijen doorgaan, vreest Van Dijk. De VVD wil dat er twee tv-netten komen, de PVV pleit zelfs voor slechts een net. Ook het CDA sluit het schrappen van een net niet uit. Door deze 'draconische' maatregelen dreigt de Nederlandse televisie-industrie 'naar de filistijnen' te gaan.

De gemeente Hilversum heeft informateur Ivo Opstelten een brief geschreven waarin gewaarschuwd wordt voor massaontslag bij de publieke omroep. De gemeente trekt de vergelijking met de sluiting van de vestiging van Organon in Oss, waarbij duizenden banen verloren zijn gegaan. Momenteen telt de publieke omroep 3900 banen.

Diablo III op de GamesCom?

Volgens de Duitse website van PCGames zal Diablo III game director Jay Wilson op de GamesCom een dertig minuten durende presentatie houden. In de presentatie zal er voor de aanwezige journalisten een geheime feature onthuld worden en is er mogelijkheid tot vragen stellen aan de game director.

Diablo III zal daarnaast ook op de beursvloer speelbaar zijn zodat bezoekers van de GamesCom zelf ook het spel kunnen ervaren en spelen. Dit bericht klinkt allemaal erg officieel maar het is nog niet bevestigd, we zullen het nog even moeten afwachten waar Activision allemaal mee komt tijdens de GamesCom.

De GamesCom is van 18 tot 22 augustus in Keulen, Duitsland.

D3

Phelps lijdt zeldzame nederlaag

Zwemmer Michael Phelps heeft gisteren een verrassende en zeldzame nederlaag geleden. Bij de Amerikaanse kampioenschappen in Irvine moest de veertienvoudig olympisch kampioen op de 200 meter rugslag ruim een seconde toegeven op Ryan Loche.

Loche, de wereldkampioen op deze afstand, tikte aan in een tijd van 1.54,84, Phelps kwam tot 1.55,94. "Ik zwem al zo lang tegen Michael en heb nu eindelijk een keer gewonnen", aldus Loche.

Zittende vegers en staande proppers

Het leek mij een leuk idee om het op deze plaats eens over poepen te hebben. Poepen is een heel normaal woord en iedereen doet het. Er wordt echter niet vaak terloops tegen iemand verteld dat er even gepoept moet worden. Het woord poepen roept bij vele personen een bepaald gevoel van schaamte op. In plaats daarvan gebruiken we humor en zeggen bijvoorbeeld: even een zak tuinaarde openscheuren, de wc-eend voeren of een laxatierapport opstellen. Iedereen poept en (vrijwel) iedereen maakt daarna de bilpartij weer schoon. Waar mensen al helemaal niet over praten is dé manier van reiniging. En daar ga ik het juist wèl over hebben.

Pennetta te sterk voor Stosur in San Diego

Flavia Pennetta heeft ten koste van Samantha Stosur de halve finale van het WTA-toernooi in San Diego bereikt. De als vijfde geplaatste Italiaanse was met 6-4, 6-3 te sterk voor de als tweede geplaatste Australische.

Aan de opmars van Coco Vandeweghe kwam ook een einde. De Amerikaanse, die zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi plaatste, verloor met 7-5, 6-2 van de Russische Svetlana Kuznetsova, die Pennetta treft in de halve eindstrijd. Ook Agnieszka Radwanska (4) en Daniela Hantuchova staan in de halve finale. Zij wonnen respectievelijk van Shahar Peer (6-2, 6-0) en Alisa Kleybanova (2-6, 6-4, 6-3).

'AIVD runde loksite radicale moslims'

De Telegraaf schrijft vandaag inzage te hebben gehad in documenten over een undercoveroperatie van de AIVD. Het ging hier om een lokwebsite voor radicale Nederlandse moslims. Op deze manier probeerde de inlichtingendienst meer inzicht in moslimradicalen te krijgen.

Inmiddels bestaat de loksite niet meer vanwege de plannen die op de website gesmeed werden. De bezoekers van de website spraken over het hacken van belangrijke websites en de AIVD wilde daar op geen enkele wijze mee in verband worden gebracht. Een bron zegt: "Niemand durfde verantwoordelijkheid te nemen als uitkwam dat deze jihad-hackers waren gefaciliteerd door de AIVD."

De inlichtendienst heeft middels de website ip-adressen van de bezoekers verkregen. Ook kon worden meegelezen met onderlinge boodschappen en wilde men bestanden besmetten met spionagesoftware. De AIVD is niet bereikbaar voor commentaar.

Amerikaans herentennis in dal

Voor het eerst in de 37-jarige geschiedenis van de ATP-wereldranglijst zal er komende maandag geen Amerikaan in de top tien te vinden zijn.

Bij het toernooi in Washington verloor Andy Roddick van Gilles Simon. Omdat ook zijn landgenoten John Isner, Ryan Sweeting en Mardy Fish verloren, staan er ook voor het eerst geen Amerikanen in de kwartfinales in Washington. Het toernooi in Washington staat sinds 1969 op de kalender.

Geslachtsoperatie redt leven straathond

Een Amerikaanse straathond heeft gisteren een geslachtsveranderende operatie ondergaan. De roodharige Red uit San Bernardino is een mannetje geworden om te voorkomen dat de viervoeter zou sterven.

Red werd zwervend door de straten van de stad gevonden. De hond bleek te beschikken over zowel mannelijke als vrouwelijke geslachstorganen, terwijl het dier genetisch gezien een man is.

Zou Red niet snel zijn geopereerd, dan zou hij een infectie kunnen oplopen of kanker ontwikkelen. Of hij zou simpelweg worden afgemaakt. Een vrouw vond dat dit niet mocht gebeuren en besloot een geslachtsoperatie te betalen.

Sharon Blechinger, directrice van een stichting die zich inzet tegen dierenleed, besloot de 1.165 dollar kostende operatie uit eigen zak te betalen. De pup is nu gezond verklaard en op zoek naar een nieuw baasje.

'Werkgever wist van zwangerschappen'

De 25-jarige vrouw uit het Friese Nij Beets die verdacht wordt van het ombrengen van haar vier baby's, zou met haar werkgever over haar zwangerschappen hebben gepraat. De tandartsassistente zou hebben gezegd dat ze draagmoeder was. Haar baas zou hier positief op hebben gereageerd, en vroeg in eerste instantie verder niet naar details. Dat meldt de NOS.

De tandarts vroeg in 2006 voor de eerste keer naar de zwangerschap van de vrouw, die toen ontkende. Toen ze in 2009 nogmaals zwanger was, vertelde ze hem in vertrouwen dat ze draagmoeder was en haar kind na de bevalling af zou staan. Na haar bevalling verscheen ze een kleine maand niet op haar werk. Toen ze weer begon, sprak ze niet veel over de bevalling.

Zo'n vijf weken geleden klopten rechercheurs aan bij de tandarts en vroegen hem naar de adoptie. De man kreeg argwaan en voelde de vrouw aan de tand over haar zwangerschappen. Vervolgens uitte hij zijn twijfels bij de recherche, die haar woensdag oppakte.

De vier babylijkjes werden gevonden in koffers die de vrouw op zolder bewaarde. De zaak kwam aan het rollen nadat naasten van de vrouw in maart aangifte deden van mogelijk illegale adoptie. De vrouw, die nog bij haar ouders woont, wordt moord of doodslag ten laste gelegd.

De ouders van de vrouw zouden niet op de hoogte van haar zwangerschappen zijn geweest. Ze worden niet als verdachten beschouwd en zijn ondergebracht op een ander adres. Zaterdag wordt om 14.00 uur een bijeenkomst gehouden in het dorpshuis voor bewoners van de gemeente Opsterland, waar Nij Beets deel van uitmaakt.

Preud'homme: "We kregen niet wat we verdienden"

FC Twente is met enige schade uit de seizoensouverture gekomen. Bij Roda JC kwam de formatie van de nieuwe trainer Michel Preud'homme niet verder dan een doelpuntloze remise.

De Belgische oefenmeester wist met Twente, dat de bovenliggende partij was, de kansen niet te benutten. "Ik ben teleurgesteld door het resultaat, maar we hebben goed gespeeld. De spelers kregen niet wat ze verdienden", zei Preud'homme tegen Eredivisie Live.

Luuk de Jong wist als basisspeler niet te doen wat hij tegen Ajax in de Johan Cruijff Schaal wel wist te bewerkstelligen: scoren. Zijn invaller Marc Janko kreeg tien minuten om het tij te keren, maar dat bleek te weinig tijd. Voor zijn invalbeurt faalde Twente voor het doel van Roda. "Ze wilden het vaak te mooi doen. De eindfase van de aanvallen was steeds niet goed."

Strandtent Bloemendaal aan Zee in de as gelegd

Een standtent in Bloemendaal aan Zee is zaterdagochtend in vlammen opgegaan. De populaire beachclub BLM 9 is grotendeels verwoest, meldt de brandweer.

Het vuur ontstond rond 03.30 uur in de opslagruimte, waarna het oversloeg naar de rest van het pand. Doordat de alarminstallatie was afgegaan was de politie snel ter plaatse, die vervolgens de brandweer alarmeerde. Rond 05.30 uur werd het sein brand meester gegeven, toen was het grootste gedeelte van de beachclub al in de as gelegd.

Voorkomen kon worden dat het vuur over zou slaan naar de naastgelegen standtent Woodstock. De nabijgelegen strandhuisjes hoefden niet geëvacueerd te worden.

BLM9 is een grote beachclub waar geregeld feesten worden gehouden. Voor zondag stond de populaire dj Ferry Corsten geprogrammeerd.

Gouverneur Californië wil weer homohuwelijken

De gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, heeft zich vrijdag duidelijk achter het homohuwelijk geschaard door publiekelijk aan te dringen op de opheffing van een verbod daarop. Ook de procureur-generaal van de staat, Jerry Brown, deed dat vrijdag, los van Schwarzenegger.

Beiden hebben in een brief aan een federale rechter in Californië, Francisco Vaughn Walker, gevraagd onmiddellijk de sluiting van huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht weer mogelijk te maken. Hun verzoek vloeit voort uit een rechterlijke stap van afgelopen woensdag toen de federale magistraat Vaughn Walker oordeelde dat het verbod op het homohuwelijk in Californië in strijd is met de grondwet van de VS.

Een meerderheid van kiezers in Californië bepaalde eind 2008 dat in de basiswet van de westelijke staat moet staan dat een huwelijk tussen een vrouw en een man is. Vaughn Walker haalde dat in zijn vonnis onderuit, maar hij liet het verbod voorlopig overeind omdat de juridische strijd nog niet over is. Schwarzenegger en Brown vinden dat onjuist. De juridische strijd zal volgens waarnemers in de toekomst in het Amerikaanse hooggerechtshof worden beslecht.

Acht artsen vermoord in Afghanistan

Onbekende daders hebben in het noordoosten van Afghanistan zeker acht artsen, zes Duitsers en twee Amerikanen, vermoord. De doorzeefde stoffelijke overschotten van de medische hulpverleners en een Afghaans slachtoffer werden aangetroffen in een afgelegen berggebied nabij de grens met Pakistan, zo meldde een woordvoerder van de Afghaanse politie zaterdag.

In het grensgebied tussen Pakistan en Afghanistan zijn radicaalislamitische organisaties actief, zoals de Taliban en het Haqqani-netwerk. Zij verzetten zich fel tegen de aanwezigheid van buitenlandse militairen in Afghanistan, en vallen ook geregeld Afghaanse overheidsfunctionarissen en buitenlandse hulpverleners aan.

Voetbalwedstrijden Rusland afgelast om smog

De voetbalbond in Rusland heeft twee wedstrijden in de hoogste divisie dit weekeinde afgelast in verband met de zware smog in de hoofdstad Moskou. Die ontstond door de bosbranden die het westen van het land al dagenlang teisteren.

De derby Dinamo Moskou - CSKA Moskou en de wedstrijd tussen Spartak Moskou en Zenit Sint Petersburg zijn geschrapt van het programma, zo meldde de Russische voetbalbond op zijn website. De gezondheid van de spelers zou in het geding zijn als er morgen wel zou zijn gespeeld.

Wozniacki met schrik vrij tegen Görges

Caroline Wozniacki heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WTA-toernooi van Kopenhagen. De Deense kwam in eigen land met de schrik vrij tegen Julia Görges uit Duitsland: 3-6, 6-0, 7-6 (3).

De als eerste geplaatste Wozniacki kende een slechte start. Ze verloor meteen haar eerste servicebeurt en werd daarna nogmaals gebroken door Görges (5). In de tweede set herpakte ze zichzelf en verloor geen enkele game. Vervolgens kreeg Wozniacki het opnieuw moeilijk en kwam weer op een achterstand. Via de tiebreak sleepte ze alsnog een overwinning uit het vuur.

Wozniacki neemt het in de halve finale op tegen qualifier Anna Chakvetadze, die Polona Hercog naar huis stuurde (6-4, 6-3). De andere halve eindstrijd gaat tussen Klara Zakopalova (7) en Na Li (2). Zij wonnen respectievelijk van Sorana Cirstea (6-1, 7-5) en Angelique Kerber (6-1, 6-2).

Wozniacki met schrik vrij tegen Görges
Wozniacki met schrik vrij tegen Görges (Foto: Novum)

'Vennegoor of Hesselink in beeld bij Feyenoord'

Jan Vennegoor of Hesselink wordt door RTV Rijnmond genoemd als mogelijke kandidaat voor de spitspositie bij Feyenoord.

De 31-jarige Vennegoor of Hesselink gaat vanaf maandag zijn conditie op peil houden bij zijn oud-werkgever PSV. De spits stond het afgelopen seizoen onder contract bij Hull City, waar zijn contract niet werd verlengd deze zomer.

Vennegoor is daardoor transfervrij, waardoor Feyenoord geen vergoeding hoeft te betalen. Lange Jan houdt voorlopig zijn conditie op peil bij PSV, maar Feyenoord-trainer Mario Been heeft volgens RTV Rijnmond de interesse bevestigd.

De kans dat Vennegoor naar Rotterdam-Zuid vertrekt lijkt op de eerste hand echter gering. De Tukker heeft eerder via zijn zaakwaarnemer Rob Jansen laten weten dat zijn voorkeur uitgaat naar een terugkeer naar Engeland.

Vertrekkende Uribe klaagt Venezuela aan

De Colombiaanse president Alvaro Uribe, die met een plechtigheid zaterdag in Bogota wordt opgevolgd door Juan Manuel Santos, heeft op de valreep de Venezolaanse president Hugo Chávez en het buurland Venezuela voor de rechter gedaagd.

De raadsman van Uribe, Jaime Granados, zei dat hij namens Uribe vrijdag een aangifte tegen Chávez gedaan bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag en voorts een klacht tegen Venezuela ingediend bij de Interamerikaanse Commissie voor de Mensenrechten (CIDH) in Washington.

De spanningen tussen de twee buurlanden zijn tijdens het presidentschap van Uribe (2002-2010) hoog opgelopen. In juli verbrak Chávez de betrekkingen met Colombia. Maar de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nicolás Maduro, woont zaterdag de installatie van Santos bij. Dit zei Chávez vrijdag tegen zijn Braziliaanse ambtgenoot Luíz Inacio Lula da Silva.

Corporaties pleiten voor huurstijging

De huurprijzen moeten fiks verhoogd worden om te voorkomen dat woningcorporaties in de financiële problemen komen. Verloedering en verpaupering dreigt, stelt koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes zaterdag in De Telegraaf. Aedes stuurt informateur Ivo Opstelten maandag een brandbrief hierover.

Volgens Aedes-voorzitter Marc Calon moet de huur met een procent boven de inflatie verhoogd worden, anders kunnen woningcorporaties binnen tien jaar geen goedkope huurwoningen meer bouwen. Dit is volgens hem 'maatschappelijk onverantwoord en niet uit te leggen aan de bijna zes miljoen mensen die in een corporatiewoning wonen'.

Aedes zegt bezig te zijn met de aanpak van de hoge salarissen van corporatiedirecteuren, waar de laatste tijd veel kritiek op was. Toch staan de lonen en bedrijfskosten volgens Calon 'in geen enkele verhouding tot wat nodig is om de sociale huisvesting op gang te houden'.

Gay Pride bereikt climax met grachtentocht

De Amsterdam Gay Pride bereikt zaterdagmiddag na het startschot van de traditionele botenparade zijn hoogtepunt. Een bonte stoet van tachtig boten met onder meer leden van politieke partijen, etnische groepen en diverse homo-organisaties trekt dan door de grachten van de Amsterdamse binnenstad.

Het ziet er niet naar uit dat het weer zaterdag ook tot een hoogtepunt komt. Volgens het KNMI is het overdag half tot zwaar bewolkt met af en toe zon en vijftig procent kans op regen. De middagtemperatuur ligt tussen de 19 en 25 graden.

Burgemeester Eberhard van der Laan en wethouders Andrée van Es en Carolien Gehrels zijn van de partij op de gemeenteboot. Demissionair staatssecretaris van homo-emancipatiebeleid Marja van Bijsterveldt (CDA) vaart met vijftig anderen mee namens het kabinet in de boot van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

D66, Groenlinks, PvdA en VVD zijn ook met hun eigen boten aanwezig. Groenlinks-Kamerleden Bruno Braakhuis en Linda Voortman varen mee op een 'verboden' boot met activisten uit onder meer Wit-Rusland, Servië en Oekraïne. Daar is het organiseren van een gay pride verboden.

Een aantal groepen doet voor het eerst mee, waaronder de joodse gemeente Beit Ha'Chidus, de 'African Gay Youth Foundation' en de Stichting Nederlands Pools Huis. Daarnaast sluiten het NS-homonetwerk 'Trainbow' en verstandelijk gehandicapten van de Amsterdamse zorginstelling Cordaan aan in de tocht.

Ook varen een boot met transgenders en een cultuurboot met mensen van 23 culturele instellingen mee en zijn de hoogbegaafden vertegenwoordigd. Op de joodse boot dragen deelnemers roze keppeltjes en de Polen gaan gekleed als bouwvakkers. De Afrikanen, uit Den Haag, gaan gekleed als krijgers.

De grachtenparade wordt om 14.00 uur afgetrapt door de Europaboot, waarop een klassiek orkest het Europese volkslied, een gedeelte uit de negende symfonie van Beethoven, speelt. Hiermee vraagt organisator ProGay aandacht voor de rechten van homo's en lesbiennes in Europese landen waar homoseksualiteit taboe is.

De deelnemende boten worden individueel beoordeeld door televisiepresentator Beau van Erven Dorens, zangeres en 'homomoeder' Willeke Alberti en Evert Santegoeds van Privé. Alberti sluit de vijftiende editie van de Amsterdam Gay Pride zondag af op het Stoperaplein.

Het roze grachtenevenement werd vorig jaar door een half miljoen mensen bezocht. Dit jaar is de grachtentocht ook te volgen op een groot scherm op het Rembrandtplein.

DVD: Case 39

Emily Jenkins (Renée Zellweger) is een maatschappelijk werkster die erg begaan is met al haar cliënten. Ze helpt namelijk de meest weerloze groep in de samenleving; kinderen. Ze is tot de nok toe gevuld met werk, 38 zaken heeft ze tot nu toe in behandeling. Wanneer zij nog een dossier op haar bureau krijgt, kan ze het niet weigeren deze in behandeling te nemen. Deze Case 39 was er een die ze misschien beter niet had kunnen aannemen...

Case 39 dvd cover

Colosseum binnenkort bij nacht te bewonderen

Samen bij maanlicht staren naar het Colosseum is een uitstekend idee voor een romantisch afspraakje. Binnenkort kan het. Het stadsbestuur van Rome kondigde vrijdag aan dat bezoekers vanaf 21 augustus op zeven zaterdagavonden het Colosseum onder begeleiding van een gids kunnen bewonderen.

Ook is het vanaf die datum mogelijk een nachtelijk bezoek te brengen aan de thermen van Caracalla. Het Colosseum was vorig jaar ook al eens 's nachts geopend voor bezoek.

Vier nieuwe speelbare rassen in Star Wars: The Old Republic

Bioware heeft aangekondigd dat elke class in MMORPG Star Wars: The Old Republic naast het standaard ras (de mens) ook nog eens een ander ras als keuze krijgt. Vandaag is bekendgemaakt dat de volgende vier rassen meedoen: Mirialans, Miraluka, Zabraks, en Sith Purebloods.

We zagen al eerder een Rattataki Bounty Hunter, Chiss Imperial Agent en een Twi'lek Smuggler. Kort door de bocht houdt dit in dat je bij elke class de keuze krijgt tussen twee rassen: Mens en Buitenaards.

De volgende class/ras combinaties zijn nu bekend:

  • Bounty Hunter: Mens en Rattataki
  • Imperial Agent: Mens en Chiss
  • Smuggler: Mens en Twi'lek
  • Sith Warrior: Mens en Sith Pureblood
  • Jedi Knight: Mens en Miraluka
  • Jedi Consular: Mens en Mirialan
  • Sith Inquisitors: Mens en Zabraks

Bioware heeft aangekondigd dat dit nog niet alles is en dat we de komende weken nog meer zullen gaan horen.

SWSWSWSW

Tom Cruise moet inleveren bij 'M:I 4'

Tom Cruise moet voor 'Mission: Impossible IV' genoegen nemen met een beduidend lager salaris dan dat hij kreeg voor de drie vorige films uit de reeks. Productiemaatschappij Paramount zou het vertrouwen in de acteur hebben verloren nadat zijn laatste film 'Knight and Day' veel minder opbracht dan gehoopt. Dat schrijft het Amerikaanse New York magazine.

Voor 'Mission: Impossible' uit 1996 kreeg Cruise nog ruim negentig miljoen dollar. De 48-jarige acteur zou voor de vierde film volgens sommige bronnen slechts 67,5 miljoen dollar ontvangen, ongeveer de helft van het totale budget van de film. Hiermee lijken de dagen van een grenzeloos vertrouwen van studio's in grote namen voorbij.

Dat vertrouwen is in het geval van Cruise geschaad nadat 'Knight and Day', waarin hij tegenover de populaire actrice Cameron Diaz te zien is, in ruim zeven weken tijd zo'n 74 miljoen dollar opbracht in de Verenigde Staten. De film, met een geschat budget van 117 miljoen dollar, heeft wereldwijd nog geen 190 miljoen dollar opgebracht. Bij grote zomerfilms wordt vaak ingezet op een opbrengst van minimaal twee keer de productiekosten.

De constructie die de meeste filmstudio's nu aanhouden is dat een acteur een laag startsalaris krijgt en meedeelt in de winst. Pas als de film erg winstgevend blijkt, krijgt een acteur een salaris dat vergelijkbaar is met vroeger. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij Jim Carrey, die voor de komedie 'Yes Man' zelfs helemaal geen startsalaris ontving. Uiteindelijk ging hij vanwege het succes van de film toch nog met dertig miljoen dollar naar huis.

Tom Cruise moet inleveren bij 'M:I 4'
Tom Cruise moet inleveren bij 'M:I 4' (Foto: Novum)

Man komt thuis om bij ongeval

Een 44-jarige man is vrijdagmiddag dood aangetroffen in zijn woning in Hoogeveen. De man is om het leven gekomen door een noodlottig ongeval, meldt de politie.

Het lichaam van de man werd aangetroffen in zijn woning aan de Mimosastraat. Na de vondst heeft de politie sporenonderzoek op het lichaam van het slachtoffer en in en buiten zijn woning gedaan. Hieruit bleek dat de man geen natuurlijke dood is gestorven, maar dat er evenmin sprake is van een misdrijf.

Groente en fruit uit West-Brabant is veilig

De bewoners van verschillende plaatsen in West-Brabant kunnen weer groente en fruit uit eigen tuin eten. De boeren in het gebied kunnen ook weer gewoon oogsten. Het advies dit even niet te doen is ingetrokken, meldt de gemeente Moerdijk vrijdag.

De gemeente kwam tot het advies aan bewoners en boeren in Hoeven, Etten-Leur en een deel van Oudenbosch, Rucphen en Prinsenbeek na een brand in een historische schuur in Standdaarbuiten dinsdag. In de schuur lagen kunstmest, bestrijdingsmiddelen en afgewerkte olie. In Hoeven en Etten-Leur werden verbrandingsresten die afkomstig waren van de brand aangetroffen.

Metingen van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben volgens Moerdijk inmiddels uitgewezen dat er sinds de dag van de brand geen gevaar is geweest voor de volksgezondheid. Burgemeester van Moerdijk Wim Denie zegt zich te realiseren dat hij een groot appel heeft gedaan op de agrarische sector. "Maar we wilden alle risico's uitsluiten." Denie is blij dat uit de resultaten blijkt dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is geweest.

Ambitieuze Viergever: "Cocu begon ook als linksback"

Nick Viergever denkt voorzichtig aan een toekomst in Oranje. De linksback van AZ ziet enige gelijkenissen met de ontwikkeling van oud-international Philip Cocu. Viergever heeft daarnaast vertrouwen in het nieuwe seizoen.

Viergever maakte deze zomer de overstap van Sparta Rotterdam naar AZ. Trainer Gertjan Verbeek posteerde de 21-jarige jeugdinternational op linksback. Viergever denkt zich daar goed te kunnen ontwikkelen. "Phillip Cocu heeft ook jarenlang succesvol op verschillende posities gespeeld", zegt de nieuweling van AZ op de clubsite.

De talentvolle verdediger annex middenvelder heeft vertrouwen in een goed seizoen met zijn nieuwe club. "Als AZ zijnde moeten we zowel naar het rechter- als linkerrijtje uitstralen dat ze kansloos zijn in Alkmaar. Laat ze maar bang zijn voor ons", aldus Viergever, die AZ niet om de landstitel mee ziet strijden dit seizoen.

"De doelstelling is Europees voetbal. Maar als we als eenheid opereren en onze doelstelling van geen enkele thuiswedstrijd verliezen halen, ben je al een behoorlijk stuk op weg. De doelstelling kan altijd worden bijgesteld. Toch denk ik dat Ajax of PSV kampioen gaat worden. Zij zijn qua begroting bijna verplicht om eerste te worden."

Over zijn nieuwe rol is Viergever positief. "Ik heb er nog zelden gespeeld. Het is natuurlijk wel zo dat linksbacks en linker centrale verdedigers over de gehele wereld schaars zijn. In Nederland is dat helemaal het geval. Daar moet ik mijn voordeel uit halen. Als ik me als linksback kan doorontwikkelen tot Oranje, dan moet ik dat doen."

Dakslapen nekt Turken

In Turkije zijn deze zomer al tientallen mensen overleden door onvoorzichtigheid bij het slapen op het dak. Jongste slachtoffer is een tienjarig meisje in de westelijke provincie Bursa, dat met haar familie op het dak sliep vanwege de hitte. Ze werd 's nachts wakker en tuimelde van drie hoog naar beneden. Dat meldden Turkse media vrijdag.

Alleen al in de zuidoostelijke provincie Diyarbakir kwamen de afgelopen tien weken dertig mensen om en raakten tachtig mensen gehandicapt door ongelukken bij het dakslapen. Landelijke cijfers zijn er niet, maar een arts in Diyarbakir laat weten dat alleen in het verkeer meer doden vallen.

Ongelukken gebeuren bij het naar boven of beneden klauteren, maar ook als mensen 's nachts wakker worden: de daken hebben geen hekwerk en in slaperige toestand verliezen vooral kinderen makkelijk hun evenwicht. Het treft vooral leden van armere gezinnen, die geen airconditioning hebben om de temperaturen oplopend tot veertig graden Celsius het hoofd te bieden.

Veertien doden bij vechtpartij gevangenis Mexico

Rivaliserende bendes zijn elkaar vrijdag in een Mexicaanse gevangenis bij de grensstad Matamoros te lijf gegaan. In totaal kwamen veertien gedetineerden door klappen en messteken om het leven. Dat heeft een woordvoerder van de staat Tamaulipas gezegd.

De gedetineerden die bij de vechtpartij betrokken waren, zitten vast voor betrokkenheid bij de georganiseerde misdaad, drugshandel en wapenbezit. Waarschijnlijk ging het om twee drugsbendes die elkaar naar het leven stonden.

Lara Croft krijgt veel DLC

Ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft aangekondigd dat er genoeg nieuwe DLC zal komen voor de aankomende game Lara Croft and the Guardian of Light om tot in 2011 door te spelen. De game is vanaf 18 augustus te downloaden voor Xbox Live en vanaf 28 september op het PlayStation Network en de PC.

De eerste DLC komt voor de Xbox 360 en zal online co-op voor twee spelers toevoegen, deze DLC is vanaf 28 september te downloaden. De co-op zit al in de PC- en PS3-versies. Hierna zullen er tussen oktober en december nog vijf stuks DLC te verkrijgen zijn. De eerste drie DLC-pakketten zullen zich richten op puzzels, gevechten en het verkennen van de omgeving. De laatste twee DLC-pakketten zullen nieuwe speelbare karakters bevatten, waaronder andere bekende videogamehelden.

Darrell Gallagher, general manager van Crystal Dynamics, zegt dat DLC bij hen staat voor "Downloadable Lara Croft". In augustus begint het avontuur en dat duurt zeker tot en met december. Gallagher zegt ook nog dat we moeten uitkijken naar verrassingen.

LC and the GOL

Van Persie wil prijzen winnen met Arsenal

Robin van Persie wil komend seizoen eindelijk eens een prijs winnen met zijn club Arsenal. Na de FA Cup in 2005 won de Nederlandse international geen noemenswaardige trofee meer met de Londenaren. Van Persie begint aan zijn zevende seizoen bij Arsenal. Hij trainde donderdag voor het eerst mee in Engeland na een lang WK met Oranje.

"Arsenal gaf me de kans om mezelf te ontwikkelen en ik wil de club terugbetalen met een prijs", aldus Van Persie op de website van de club uit de Premier League. Ondanks het uitblijven van prijzen houdt de aanvaller vertrouwen in de ploeg van trainer Arsène Wenger. "Ik ben altijd blijven geloven in dit team. We spelen met Barcelona als enige club ter wereld in een unieke voetbalstijl. Dat is de manier van spelen waar ik van houd."

Van Persie draagt dit seizoen voor het eerst nummer tien en is daar gelukkig mee. "Ik kijk er enorm naar uit om met nummer tien te spelen. Het is speciaal omdat Dennis Bergkamp het nummer ook elf jaar droeg."

De Graafschap hoopt Hersi binnen te halen

Promovendus De Graafschap hoopt op korte termijn Youssouf Hersi naar Nederland terug te halen. De middenvelder, die in het verleden uitkwam voor onder meer Ajax en FC Twente, staat onder contract bij AEK Athene.

Technisch directeur Leen Looyen van De Graafschap is zeer gecharmeerd van de aanvallende middenvelder. "Met Hersi haal je wel doelpunten binnen en zo'n speler op het middenveld hebben we nodig."

"Hij is iemand die ook met een steekbal een spits voor de goal zet. Die zijn dun gezaaid", verklaart Looyen tegenover Omroep Gelderland. Het is echter nog niet duidelijk of Hersi een haalbare kaart is voor De Graafschap.

Looyen hoopt in ieder geval snel een nieuwe aanwinst te kunnen presenteren. "Ik hoop voor PSV-uit een nieuwe speler bekend te kunnen maken", besluit de technisch directeur. De Graafschap start het seizoen vandaag tegen Excelsior.

Mourinho: "Uitblijven landstitel of Champions League desastreus"

José Mourinho heeft grote ambities met Real Madrid komend seizoen. De Portugese oefenmeester weet dat De Koninklijke hunkert naar prijzen. Een nieuw seizoen zonder eremetaal is funest voor Real vindt Mourinho.

De excentrieke Portuges denkt niet aan een 'tussenjaar'. "Het niet winnen van de landstitel of de Champions League zou desastreus zijn", vertelt Mourinho tegen ESPN. De nieuwe trainer van Real verwacht dat de titelstrijd in Spanje opnieuw tussen Barcelona en de Madrilenen zal gaan. "In competitieverband krijgen we vooral met Barcelona te maken".

"Zij bevinden zich op een andere schaal. Ze hebben al jaren dezelfde filosofie, hun spelers spelen al jaren samen en de trainer staat al voor het derde seizoen op rij voor de groep. Bij Real Madrid is Iker Casillas met zijn 29 jaar de meest ervaren speler en komt de trainer maar net kijken", aldus Mourinho vanuit het trainingskamp in Amerika.

"Voor de Champions League geldt hetzelfde verhaal. De selectie van Manchester United bestaat al jaren uit dezelfde kern en hun trainer is al decennia lang Sir Alex Ferguson. De structuur van Chelsea staat ook jaren vast, net als die van Barcelona en Internazionale is bezig aan het vierde jaar van haar project. Wij gaan in ieder geval alles geven."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.