"Kinect krijgt binnen 18 maanden hardcore-games"

Dat Kinect eraan komt weten we inmiddels allemaal wel. Dat het apparaat 150 euro gaat kosten en de nodige party-games met zich meebrengt weten we ook. Hoe zit het eigenlijk met de beloofde hardcore-games? Volgens Chris Lewis van Microsoft komen deze hardcore-games eraan, maar we moeten er wel een tijd op wachten. Over achttien maanden kunnen Kinect-bezitters aan de slag met de eerste hardcore-games.

"In het begin en vooral rond de feestdagen zullen er familiegerelateerde games verschijnen voor Kinect. Door velen wordt gedacht dat wij hiermee voorbij zullen gaan aan de hardcore-gamer. Daarom hadden wij tijdens de persconferentie op de E3 genoeg tijd gereserveerd voor hardcore-games als Halo: Reach, Gears of War 3 en Fable 3. Er zal zeker meer aankomen op het gebied van hardcore-games van ons, maar ook van andere ontwikkelaars", aldus Chris Lewis.

Chris vervolgt: "We zullen meer games gaan zien die het beste van beide werelden gaan gebruiken. Zo is de verwachting dat je bij games waarbij je gewoon een controller gebruikt, ook gebruik gaat maken van de eigenschappen van Kinect. Ik denk dat dat een goede en logische stap zou zijn. De bedoeling is dat deze mogelijkheden iets toevoegen aan de gameplay, zonder iets van de beleving van een spel in te leveren. Dan zal je zien dat er steeds meer spellen hier gebruik van gaan maken. Ik denk we dat deze manier van games en gamen terug zullen zien over zo'n achttien maanden."

Wel of geen hardcore-games, hoe dan ook, Kinect ligt vanaf oktober in de Nederlandse winkels.

 

Kinect

"Kinect krijgt binnen 18 maanden hardcore-games"