Werkt Kinect ook terwijl je ligt?

We hadden het hier al gehad over de vraag of de Kinect ook zal werken als je erbij zit, maar werkt de Kinect ook terwijl je ligt? Het antwoord is "mwah".

Op de Develop Conference in Brighton, Engeland is deze vraag beantwoord met betrekking tot een fitness-game genaamd The Biggest Loser: Ultimate Workout. Andrew Oliver van Blitz Games zei dat zijn team met deze vraag te maken kreeg toen ze voor deze game oefeningen wilden ontwikkelen die door de Kinect geregistreerd moesten kunnen worden. Deze oefeningen behelzen onder andere push-ups en bepaalde yoga-poses waarbij op de grond gelegen moet worden.

Deze oefeningen in de game verwerken, vormde een nieuwe uitdaging voor Microsofts motion sensing hardware en kennelijk is deze uitdaing een maatje te groot voor de Kinect. Oliver meldde dat het 3D-skelet van iemand die op de grond ligt door de camera en techniek van de Kinect fundamenteel opgebroken wordt. "We moesten ons afvragen of skeletal tracking ooit praktisch in staat zou zijn een speler te begrijpen die op de grond ligt. We hebben het gevraagd - reken maar dat we het gevraagd hebben - en ons werd verteld dat dat gewoon niet zou gebeuren", aldus Oliver.

Dit betekende echter niet einde oefening voor de liggende Kinect-speler. Oliver zei dat na wat aanpassingen het Blitz-team een manier vond waardoor de Kinect alsnog erin kon slagen om een push-up te registreren, simpelweg door de camera de omtrek van de speler te laten observeren. Hoewel deze oplossing extra coderingswerk vereiste voor de programmeurs, zegt Oliver dat wat zijn team bedacht heeft, aantoont hoe veelzijdig de hardware van de Kinect kan zijn in de handen van een vindingrijke ontwikkelaar. "Je hoeft niet op het systeem te vertrouwen. Je kunt je eigen detection routine verzinnen als je weet wat je nodig hebt", zegt Oliver.

Wat betreft het dilemma tussen staan en zitten voor de Kinect, bevestigt Oliver dat het systeem van Kinect ook goed zittend werkt en dat het afhankelijk is van wat een ontwikkelaar met een game wil doen of je er beter bij kunt staan of kunt gaan zitten.

Gamen terwijl je ligt. De toekomst is nu, mensen.

Kinect