Advocaat Armstrong klaagt over lekken

De advocaat van Lance Armstrong heeft bij de federale aanklager geklaagd over het lekken van informatie naar de media. Advocaat Tim Herman noemt het 'oneerlijk' dat "New Yorkse journalisten meer kennis hebben van wat er in het onderzoek gebeurt dan Lance Armstrong of zijn advocaat". De raadsman meldt dit in een brief, die in handen is van de Amerikaanse website Huffington Post.

De kranten New York Times en New York Daily News deden afgelopen week onthullingen over het onderzoek naar Armstrong. Dat onderzoek werd gestart naar aanleiding van beschuldigingen van Floyd Landis. Armstrong noemt de oud-renner al tijden onbetrouwbaar en zijn advocaat herhaalt dat in de brief.

"Dit lijkt een complete en nauwelijks geverifieerde verkenning van Floyd Landis' onbetrouwbare en regelmatig veranderende beschuldigingen van ongepast gedrag in de hele wielersport", schrijft Herman.

"Het hele onderzoek is onlangs ontaard in een forum waar haters van Lance oude rekeningen kunnen proberen te vereffenen", verwijst de advocaat naar de dagvaarding van Greg Lemond die al jaren regelmatig uithaalt naar Armstrong over vermeend dopinggebruik.