Pedrosa: "Mijn hart sloeg over van de schrik"

Tijdens de Grand Prix van Spanje, in Barcelona ging coureur Dani Pedrosa uitstekend van start. Hij wist het zelfs tot de eerste positie te schoppen, totdat hij de schrik van zijn leven kreeg. Zijn remmen weigerden dienst, en dat zorgde voor grote schrik. Na een tijdje werkten ze alsnog, maar konden niet voorkomen dat Pedrosa met een rotgang van de baan vloog en hierdoor terugviel naar plek tien.

De Spanjaard wist na het terugvallen naar de tiende stek via een verder uitstekende race zichzelf nog naar de tweede plek te vechten.

"De start ging erg goed en ik pakte de leiding", zei Pedrosa na afloop tegen de BBC. "Daarna ging het mis. Mijn remmen werkten gewoon totaal niet en mijn hart sloeg op dat moment behoorlijk over. Ik deed mijn best om te remmen en uiteindelijk lukte dat toch, al vloog ik wel van de baan. Ik wist vervolgens nog wat posities goed te maken. Ik kon Lorenzo zijn tempo niet bijhouden, maar wist uiteindelijk nog wel tweede te worden."

Teamgenoot Andrea Dovizioso liet na de wedstrijd weten dat zijn crash ook te wijten was aan de falende remmen. "Vanaf de eerste ronde werkte mijn achterrem niet goed. Ik kon nog wel snel rijden, maar moest telkens op de limiet zitten", aldus de Italiaan. "In bocht 9 ging ik daaroverheen en toen crashte ik."