[MotoGP] Uitslag Race Barcelona

Jorge Lorenzo heeft met overmacht de MotoGP-race in Barcelona op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef op zijn Yamaha de Honda van Dani Pedrosa en de Ducatie van Casey Stoner voor.

Lorenzo vertrok van poleposition en kreeg in het eerste deel van de race onverwacht veel tegenstand. De Yamaha-rijder had veel concurrentie aan Andrea Dovizioso en Casey Stoner. Laatstgenoemde haakte na zes ronden af nadat hij in de eerste bocht wijd ging en terugviel naar plaats vijf.

Dovizioso kon Lorenzo lang bijhouden, maar halverwege de race ging de Italiaan in de strijd onderuit, waarna Lorenzo eenvoudig naar de zege kon rijden. Dovizioso kon wel weer opkrabbelen, maar meer dan een veertiende plaats zat er voor de Honda-rijder niet in. Pedrosa had zoals gewoonlijk een uitstekende start, maar hij ging wijd in de eerste bocht van de race en viel terug naar plaats vijf. Uiteindelijk wist hij voor Stoner alsnog tweede te worden.

De race in de 125cc werd een prooi voor Marc Marquez. De Spanjaard vertrok van poleposition en won de race uiteindelijk met ruime voorsprong op Bradley Smith en Pol Espargaro. Jasper Iwema viel al in de eerste ronde uit, terwijl Michael van der Mark twintigste werd.

In de Moto2 wist Yuki Takahashi zijn eerste overwinning te pakken. De Japanner profiteerde van een drive-through-penalty voor Andrea Iannone die eerder in de race onder geel Takahashi had gepasseerd. Thomas Luthi werd uiteindelijk tweede, voor Julian Simon.