[Groep E] Uitslag Denemarken - Japan

Japan heeft zich door een 3-1 overwinning op Denemarken weten te plaatsen voor de achtste finale van het wereldkampioenschap. Denemarken moest vanavond winnen als het zich wilde plaatsen voor de volgende ronde.

Na 21 minuten kwamen de Aziaten al op voorsprong door een vrije trap van Keisuke Honda. Zijn vrije trap leek houdbaar maar opnieuw ging een doelman op dit WK in de fout. De Denen hadden in de eerste helft ook zeker kansen op een doelpunt maar een tweede doelpunt van de Japanners gooide alle hoop van de Denen weg. Endo schoot vanaf een meter of 25 de bal schitterend in het net.

Direct na de rust werd de schade bijna nog groter door opnieuw een fout van de keeper. Nu vond de bal echter weerstand van de paal. Denemarken begon wat meer op de aanval te spelen en dit had dan uiteindelijk ook resultaat. Een fopduik van de Denen resulteerde in een strafschop die werd gemist door Tomasson. In de rebound vond de Deen uiteindelijk wel het net. In de slotfase was het Honda die de bal naar Okazaki speelde en die daaruit scoorde.

Denemarken

1 - 3

Japan

 81' Tomasson
   17' Honda
 30' Endo
 85' Okazaki
 
 Gele kaart: C. Poulsen, Bendtner, Krøldrup, (Denemarken), Endo, Nagatomo, (Japan)
 
Stadion: Royal Bofokeng Stadium, Rustenburg
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Damon (ZAf)
Bijzonderheden: 81' Tomasson mist strafschop
 
Opstelling:   Opstelling:
T. Sørensen
Jacobsen
Krøldrup (Larsen/56')
Agger
S. Poulsen
Jørgensen (J. Poulsen/34')
C. Poulsen
Kahlenberg (63/ Eriksen')
Rommedahl
Bendtner
Tomasson
  Kwashima
Komano
Nakazawa
Tanaka
Nagatomo
Abe
Hasebe
Endo
Matsui (Okazaki/74')
Honda
Okubo