IJsselmeervogels klopt Excelsior '31 in kampioenscompetitie

IJsselmeervogels heeft de koppositie gepakt in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Op de eigen Westmaat wist het Excelsior '31 met 2-1 te verslaan. De winnende goal viel echter pas in blessuretijd.

De thuisploeg was de sterkste, maar liet vele kansen onbenut. Ook claimde IJsselmeervogels een strafschop na een valpartij van Jeffrey Winter, maar scheidsrechter Lindhout weigerde deze te geven. De bezoekers uit Rijssen wisten na een goede tegenaanval wel te doen wat IJsselmeervogels verzuimde, namelijk scoren. Niek Davina bracht zijn ploeg op voorsprong.

In de tweede helft startte IJsselmeervogels een ware jacht op de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook via Jeffrey Winter en dat was verdiend. De Rooien zochten daarna naar de winst en kregen die in de blessuretijd. Maikel de Harder maakte een prima actie en rondde keurig af. Het einde werd nog zuurder voor Excelsior '31, toen Coen Zwollo met een rode kaart moest inrukken.

IJsselmeervogels kan nu in de wachtkamer, want volgende week spelen Excelsior '31 en Barendrecht in Rijssen tegen elkaar.

IJsselmeervogels - Excelsior '31 2-1 (0-1)
33. 0-1 Niek Davina 58. 1-1 Jeffrey Winter 90 (+5). 2-1 Maikel de Harder