The Another World uitgesteld naar de herfst

Slecht nieuws voor de fans van Studio Ghibli, de tekenstudio dat bekend is van hun tekenfilms zoals Tonari no Totoro (My Neighbor Totoro) en Spirited Away, dat zelfs een Oscar heeft gewonnen. Het spel waar de studio aan meewerkt is stilletjes uitgesteld tot de herfst. Oorspronkelijk zou het deze lente uit hebben moeten komen.

Er is ondertussen wel meer bekend over het spel. Olivier, maakt samen met zijn beste vriend Mark in het geheim een auto. Als het eindelijk klaar is moet deze natuurlijk getest worden. Maar de test gaat verkeerd en Olivier belandt in het water. Zijn moeder redt hem, maar krijgt daarna een hartaanval en sterft. Verdrietig als hij is, sluit Olivier zich op in huis. Van een vrouw krijgt hij een handgemaakte pop die door zijn moeder ooit is gemaakt. Verdrietig als hij is moet hij weer huilen, waardoor zijn tranen op de pop komen. Dan gebeurt er iets wonderlijks, de pop komt tot leven en vertelt dat Olivier zijn wereld moet gaan redden.

Bij het spel hoort een toverboek, dat je ook echt zal moeten gebruiken om spreuken te leren tekenen op je touchscreen. Helaas moeten dus we nog even wachten op deze RPG van Level 5 en Studio Ghibli, maar Studio Ghibli kennende zal het geen standaard verhaal worden, dus het zal het wachten waard zijn.