De Jong: "Kan lastig worden tegen Feyenoord"

Hoewel voetbalanalist Hugo Borst al zeker weet dat Ajax in de eigen ArenA in de eerste bekerfinalewedstrijd met 4-0 wint en Feyenoord hiermee in de Kuip eenvoudig van de beker houdt, is het voor Ajacied Siem de Jong nog allerminst een uitgemaakte zaak welke club er met de trofee vandoor gaat.

Hij snapt wel dat de KNVB besloten heeft het duel in tweeën te spelen. "Er zijn waarschijnlijk heel veel kosten verbonden aan die ene wedstrijd in Rotterdam. Nu heb je in elk geval twee keer een vol stadion. Anders hadden we misschien in een halfleeg stadion moeten spelen. Het maakt ook niet uit waar we de beker winnen, als we hem maar winnen," zei de middenvelder op de website van Ajax.

"Tegen Feyenoord kunnen het lastige wedstrijden worden. Maar als je thuis een goed resultaat neerzet, wordt het daar misschien ook iets makkelijker. Je weet niet of twee wedstrijden in je voordeel of nadeel is. Uiteindelijk speel je het liefst één wedstrijd. Bekerfinales zijn vaak spannende wedstrijden. De laatste jaren hebben we de finale niet gehaald. Het is in elk geval een leuke wedstrijd om te spelen en een leuke prijs om te winnen. Je ziet ook altijd dat het feest is als die prijs wordt gewonnen."

Ajax doet naast de bekerfinale ook nog mee om de landstitel. De Amsterdammers hebben met nog één wedstrijd te gaan één punt achterstand op FC Twente. Mochten de Tukkers verliezen of gelijk spelen tegen NAC Breda en Ajax wint van N.E.C. dan behaalt Ajax voor de dertigste maal in de historie de landstitel. "Als je in de finale van de beker staat wil je die ook winnen, maar kampioen worden is het mooist," zei De Jong die ook graag de derde ster wil pakken.