Reacties op beslissing KNVB omtrent bekerfinale

Vandaag besliste de Nederlandse voetbalbond dat de bekerfinale over twee wedstrijden gespeeld zal worden. Inmiddels hebben de supportersverenigingen van Feyenoord en Ajax gereageerd op het besluit.

In Rotterdam voerden vooral boze reacties de boventoon. "Het is te gek voor woorden dat de KNVB en meneer Aboutaleb niet in staat zijn om een wedstrijd te regelen", liet Joop Verschuuren namens de officiële supportersvereniging van Feyenoord weten. "Dan kun je pochen dat je het WK wilt binnenhalen, maar dat kun je nu wel vergeten."

Er gaan inmiddels geruchten dat verschillende groepen zich vandaag om 20:00 uur bij de Kuip zullen verzamelen, waarna ze hun ongenoegen zullen uiten. Daarnaast zou men ook overwegen om de bekerfinale te boycotten.

In Amsterdam reageerde men een stuk behoudender op het nieuws. "De bekerfinale hoort een feest te zijn voor supporters van beide clubs," aldus Daniel Dekker namens de fans van Ajax. "Op deze manier kunnen fans van Ajax en Feyenoord de bekerfinale van hun club in ieder geval optimaal beleven."

Toch ziet ook Dekker de beslissing van de KNVB als een nederlaag voor het Nederlandse voetbal. "Het is betreurenswaardig. Blijkbaar zijn we met z'n allen in Nederland niet meer in staat dergelijke grote en incidentele duels veilig te organiseren."

De maatschappelijke onvrede over de hoge politiekosten zouden voor de KNVB de reden zijn om de bekerfinale over twee wedstrijden uit te smeren.