Pienaar wil snel duidelijkheid van Everton

Steven Pienaar wil voor het komende WK duidelijkheid van zijn werkgever Everton. De 28-jarige Zuid-Afrikaan speelt nu voor het derde jaar in dienst bij de club uit Liverpool, maar heeft de interesse gewekt van andere teams, ondanks zijn tot medio 2011 doorlopende contract. Daarom wil hij duidelijkheid.

"Op dit moment bekijken we elke mogelijkheid en we willen duidelijkheid hebben voor het WK. Enkele zeer interessante clubs hebben hun interesse getoond maar we zijn nog niet in gesprek omdat hij nog onder contract staat bij Everton," zei de zaakwaarnemer van Pienaar Ivan Modia tegen The Guardian.

"Steven heeft het uitstekend naar zijn zin bij Everton, maar de gesprekken over verlenging van zijn verbintenis zijn al vanaf het begin van dit jaar bezig. Everton redde hem uit een uitzichtloze situatie bij Borussia Dortmund. Daar is hij de club nog steeds dankbaar voor," vervolgde Modia die zei dat Pienaar daarom graag bij The Toffees en manager David Moyes wil blijven.

De middenvelder die in het verleden ook voor Ajax uitkwam mag zich verheugen op de belangstelling van Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur. Modia ziet daarom twee opties. "Of we gaan verlengen, maar dan willen we dus zekerheid hebben voor het WK, of hij vertrekt. Steven speelt op het WK en dat zou voor Everton een mooie gelegenheid om nog geld voor hem te krijgen."