Ronde van Vlaanderen vol uitdagingen

Wanneer het peloton vandaag om kwart voor tien vanaf de Markt van Brugge vertrekt voor de Ronde van Vlaanderen liggen er voor een aantal renners mijlpalen te wachten op de streep in Meerbeke. Stijn Devolder bijvoorbeeld kan als eerste in de geschiedenis de 'Ronde' voor de derde keer op rij winnen.

Daarmee zou de Belg bovendien een plaats vinden in het rijtje recordwinnaars. Zijn landgenoten Achiel Buysse, Eric Leman, Johan Museeuw en de Italiaan Fiorenzo Magni wonnen de Ronde van Vlaanderen ieder drie keer. Ook de Belg Tom Boonen, winnaar in 2005 en 2006, kan zich bij het selecte gezelschap voegen. Hij geldt, samen met de Zwitser Fabian Cancellara, als de topfavoriet.

Ook oud-Raborenner Juan Antonio Flecha kan geschiedenis schrijven. Hij kan in de 94e editie de eerste Spaanse winnaar van de Ronde van Vlaanderen worden. Voor renners als Sebastian Langeveld, debutant Lars Boom of Karsten Kroon ligt er een andere uitdaging. Het is inmiddels 24 jaar geleden dat Adrie van der Poel als laatste Nederlander de ronde won.