De Zeeuw: "Stekelenburg redt ons vandaag"

Ajax schitterde niet bepaald tegen FC Groningen, maar bleef in het spoor van koploper FC Twente. Demy de Zeeuw wees na afloop op de puike vorm van doelman Maarten Stekelenburg. De goalie hield Ajax voor rust op de been tegen de Groningers. Alhoewel hij bij de eerste misser van Tim Matavz niet in actie hoefde te komen, greep hij bij de tweede kans van de spits kordaat in.

"Maarten heeft ons vandaag gered," aldus Demy de Zeeuw. "Gelukkig pakte hij die bal. Op dat moment hadden we het heel moeilijk. Groningen is een moeilijke en stugge tegenstander. Wij zaten niet lekker in de wedstrijd. Gelukkig scoorden we uit een vrije bal."

Na de 1-0 van Vertonghen waren de bezoekers minder dreigend en kreeg Ajax kansen de score uit te breiden. Via Siem de Jong lukte dat. "Ik had het er voor de wedstrijd nog met hem over dat hij de laatste tijd bijna één op één loopt," aldus De Zeeuw, die zag dat de 2-0 wonderschoon was. "Vanuit die hoek gaan ze er altijd mooi in. Dat was zo met Urby (tegen Feyenoord, red) en nu ook met Siem."

In het kader van de kampioensrace pakte Ajax broodnodige punten. Puntenverlies was geen optie voor de Amsterdammers, die hun achterstand terugbrachten naar vier punten. "We moeten de druk erop houden," sloot De Zeeuw af.