Eriksen: "Vind mezelf nu te jong voor een overstap"

Ajax wil Christian Eriksen langer aan zich binden, maar beide partijen konden het vooralsnog niet eens worden. En dat terwijl er enkele grote clubs op de loer liggen om de middenvelder aan te trekken.

De achttienjarige Deen maakt een stormachtige ontwikkeling door. Vanuit de B1 stormde hij in vogelvlucht door naar het eerste. Zo debuteerde hij eerder in Ajax 1 dan bij Jong Ajax. Maar de middenvelder ligt niet lang meer vast in Amsterdam.

Zijn huidige verbintenis in Amsterdam loopt tot medio 2011. Club en speler zijn bezig met onderhandelingen over een nieuw contract. "Volgens mij gaat dat goed", aldus Eriksen tegen Voetbal International.

"Ik ben zelf nog niet bij de gesprekken aanwezig geweest, maar mijn zaakwaarnemer heeft afgelopen week weer met Ajax gepraat. Bij het volgende gesprek zal ik waarschijnlijk zelf ook aanwezig zijn. Ik verwacht dat het goed gaat komen", voorspelt Eriksen.

Inmiddels zouden Arsenal, Barcelona en Chelsea al interesse hebben getoond. Maar die berichten doen Eriksen niets. "Voor mij zijn het ook geruchten. Mensen mogen schrijven wat ze willen, maar zelf heb ik niks van die clubs gehoord. Bovendien vind ik mezelf nu nog te jong om de stap naar dit soort clubs te maken. Ik ben pas kort bij Ajax bezig, eerst wil ik me verder ontwikkelen. Veel wedstrijden spelen, een betere speler worden. Ik zit hier goed."