Van Gaal wil oogsten met Bayern München

Louis van Gaal is niet uit het veld geslagen door de verrassende nederlaag die Bayern München zaterdag leed tegen Eintracht Frankfurt. De trainer verwacht dat zijn club het seizoen op een fantastische manier gaat afsluiten. "De landstitel is ons belangrijkste doel, maar net als de spelers wil ik ook de beker en de Champions League winnen."

Van Gaal vindt wel dat er iets moet veranderen aan de instelling van de spelers. "Tegen Frankfurt speelden we niet geconcentreerd, dat moet snel veranderen." Ondanks de 2-1 nederlaag blijft de Zuid-Duitse club wel de ranglijst aanvoeren. "En dan zitten we ook nog in de halve finale van de beker en de kwartfinale van de Champions League. Er zijn niet veel clubs in Europa die dat kunnen zeggen."

Bayern speelt woensdag in de beker tegen Schalke 04, dat zondag door een gelijkspel bij HSV verzuimde de nieuwe koploper in de Bundesliga te worden. "Dat laat maar eens zien hoe moeilijk het wordt als de koppositie in zicht komt", weet Van Gaal. "Wij kunnen ons af en toe een misstap veroorloven omdat onze concurrenten niet met de druk kunnen omgaan."

Het verschil tussen Bayern en Schalke bedraagt slechts een punt. Bayer Leverkusen, dat drie punten minder heeft, doet ook nog volop mee. Leverkusen krijgt bovendien beide concurrenten nog op bezoek, op 3 april staat in Gelsenkirchen de topper tussen Schalke en Bayern München op het programma.

Submitter:  Bron: Novum/AP