Van Dijk: "Zege was diefstal geweest"

Jan van Dijk houdt een goed gevoel over aan het doelpuntloze gelijkspel van zijn ploeg VVV-Venlo bij ADO Den Haag. De trainer van Limburgse formatie wilde in ieder geval niet verliezen in de residentie.

"Dan behoud je de voorsprong op ADO en loop je wellicht ook nog uit op andere concurrenten", liet Van Dijk na afloop weten tegenover Eredivisie Live. VVV blijft door het gelijkspel op de twaalfde plaats met negenentwintig punten.

Het gelijkspel was mogelijk een uitvloeisel van de voorbereiding op het type voetbal van Hagenezen. "ADO speelt heel herkenbaar voetbal. Eigenlijk heel simpel. Ze hanteren veel lange ballen en dat is simpel te verdedigen, alleen kan er altijd een balletje tussen vallen en dat kan gevaarlijk zijn", aldus Van Dijk.

De oefenmeester was zo eerlijk om te stellen dat VVV niet meer dan een punt verdiende in Den Haag. "Dat was diefstal geweest, ja. Maar diefstal mag natuurlijk wel op het voetbalveld, buiten het veld niet. Eigenlijk gok je daar ook wel een beetje op", besloot Van Dijk.