[update] Met Skate 3 het lekkere weer tegemoet

Skate verscheen een aantal jaar geleden en was het antwoord van Electronic Arts op de Tony Hawk-serie van Activision. Met de aparte en realistische controls wist deze game als snel zijn concurrentie achter zich te laten en verschijnt dit jaar alweer het derde deel in de serie. Electronic Arts heeft nu bekend gemaakt dat op 14 mei de game in Europa zal verschijnen.

Skate 3 richt zich op de competitieve elementen van het skateboarden. Of je nu online of offline wilt skaten; je kunt altijd jouw eigen skatecrew ontwikkelen en op die manier de beste van de wereld worden. In Skate 3 moeten jij en je skaters het opnemen tegen rivaliserende crews in het skateparadijs Port Carverton.

Bovendien beschikt Skate 3 over een nieuwe coöperatieve spelmodus waarin teamgenoten elkaar kunnen uitdagen om hun carrière als skater te bevorderen. Natuurlijk kan je ook je eigen stempel drukken op het uiterlijk van je skater en de looks van je skateboard.

Skate 3 wordt gemaakt door ontwikkelaar Black Box en verschijnt voor de PS3 en Xbox 360.

[update] 14:13 bron

Er is ook een nieuwe trailer van de game verschenen waarin we veel gameplaymateriaal kunnen zien en ook wat te horen krijgen over het maken van de game. Deze kunnen jullie hieronder zien.